7 / 8

Blogging-ul se va apropia din ce in ce mai mult de profesia de jurnalist (si) in Romania

Zoso.ro


Nota 1 - "Nu, din mai multe motive. Unul ar fi ca un blogger isi permite sa nu ceara o reactie unui om despre care scrie cand stie ca acesta nu este sincer sau nu va spune decat platitudini de PR. De exemplu, ce l-as putea intreba eu pe (Calin) Fusu: <Buna ziua! Ati bagat in pamant pe ascuns Neogen.ro si nu vreti sa recunoasteti ca din cauza managementului dvs. defectuos. Ce mai face Zumzi?> Ce sa raspunda la asta?."

Arhiblog.ro


Nota 10 - Fara comentarii.

RazvanPascu.ro


Nota 10 - "Sper ca da, sunt optimist sa spun ca da. In ultimii ani, atat profesia de jurnalist, cat si cea de blogger, sufera la capitolul imagine. De cele mai multe ori, pe nedrept. Cred ca tot mai multi jurnalisti isi vor face bloguri personale."

Chinezu.eu


Nota 9 - "Nu ca imi place sa fac profetii #sauceva :D, dar risc una: bloggerii vor deveni din ce in ce mai mult jurnalisti, asa cum jurnalistii vor deveni din ce in ce mai mult bloggeri."

AndreeaStan.ro


Nota 5 - "Adevarul e undeva la mijloc. Bloggerii au inceput sa se cearna. Cine a inteles ca poate face din asta jurnalism (si sunt cativa pe care i-am vazut evouland bine), o face deja si face si bani din ea. Exista multi insa care nu sunt atrasi de idee. Pentru ei, blogul reprezinta altceva."

Sabina-Cornovac.ro


Nota 8 - "Cred ca jurnalistii care intra in blogosfera nu fac altceva decat sa ajute la profesionalizarea si credibilizarea ei, atata timp cat fac diferenta intre articolele pe print sau pentru un ziar si postarile pe blogul unde ei reprezinta intreaga redactie. Deci, da, cred ca blogging-ul si jurnalismul se vor intrepatrunde din ce in ce mai mult."

Fabulousmuses.net


Nota 10 - "Daca un blogger isi trateaza cu maxim profesionalism si dedicare jobul, clar se va ajunge in punctul in care materialele sale vor fi la fel de documentate si de ofertante ca cele ale unui jurnalist. Un exemplu poate fi chiar www.fabulousmuses.net, unde avem pictoriale realizate ca pentru o revista glossy, de cele mai multe ori pentru proiectele speciale realizate in colaborare cu clientii nostri."

Manafu.ro


Nota 7 - "Sunt multi jurnalisti cu blog acum care pot crea acest trend. Pe de alta parte, in fata advertiserilor, unii bloggeri se pozitioneaza deja ca jurnalisti, nu prin asimilarea titulaturii, ci mai degraba prin adoptarea practicilor jurnalistice. Cei mai multi, insa, vor ramane la blogging-ul personal."

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri