7 / 8

Exista o aplicatie pentru asta

“Her” (Ea – n.r.), film lansat in 2014 despre un om care se indragosteste de o voce computerizata, ar putea deveni simbolul legaturilor din ce in ce mai profunde intre om si masina. In prezent, aplicatiile bune sunt la mare cautare.


Cresterea vanzarilor de aplicatii este in concordanta cu penetrarea smartphone-urilor. Devine relevant sa vorbim deja de o cultura a aplicatiilor. Prin magazinul de aplicatii Apple s-au downloadat 50 de miliarde de aplicatii, pana in mai 2013, peste 7 aplicatii/om de pe Terra.



Gaming-ul este cea mai populara categorie, entertainment-ul fiind pe locul secund, dar sunt aplicatii potrivite pentru oricine. Aplicatii de social networking, de chat, aplicatii pentru animale, sanatate, ecologice, de reducere a stresului, de crestere a creativitatii si asa mai departe. In turism exista aplicatii prin care iti poti rezerva scaunele cele mai comode sau afla cele mai convenabile rute.


Generatia Z, sau nativii digitali, nascuti dupa 1990, sunt aproape nedespartiti de telefoanele mobile. Aplicatii de chat precum WhatsApp aproape ca a inlocuit “invechitul” SMS, ca mijloc de comunicare printre adolescenti. Atentie insa – pe masura ce tinerii devin din ce in ce mai absorbiti de Instagram, WhatsApp sau Snapchat, ei pot pierde directii in “viata reala”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri