3 / 4

"Vom fi surprinsi de cat de mult pot cheltui romanii"

Konieczny evita sa faca estimari privind evolutia pretului actiunilor Fondului Proprietatea, dar spune ca este o valoare atractiva, subevaluata, determinata de presiunea recenta venita de la noii actionari ce au primit titluri in ultima transa de despagubiri.

„Nu stim cati au decis sa vanda sau vor vinde, nu stim cat de multi potentiali cumparatori asteapta sa intre pe FP. Sper sa fie doar o slabiciune temporara a pretului”, afirma managerul FP.

Legat de evolutia bursei pana la finalul acestui an, el se asteapta la cresteri, per ansamblu, in contextul in care trendul ascendent a inceput acum 2 ani si de obicei dureaza 4-5 ani.

„Desi exista volatilitate si putem asista la perioade de corectii, pe termen lung, perspectivele sunt optimiste”.

Dupa anuntul recent al iesirii tehnice din recesiune, Konieczny se asteapta la o dinamica pozititiva a revenirii economiei romanesti.

„Cred ca Romania este cu 1 an, 1 an si jumatate in urma cu revenirea din recesiune fata de alte tari din Europa, deci dinamica este una pozitiva si revenirea economiei romanesti ar putea fi surprizantoare, acum exporturile si industria sunt vectorii principali ai cresteri, dar odata ce consumul isi va reveni, vom fi surprinsi sa vedem cat de mult pot cheltui romanii”, a conchis oficialul Templeton.

Iesirea tehnica din recesiune, dupa doua trimestre consecutive de crestere, exprima premise favorabile pentru economie, dar nu inseamna incheierea crizei. Romania mai are cale lunga pana la o stabilizare pe fundamente solide a cresterii economice, pe care trebuie sa o strabata cu prudenta, reforme intelepte si un mediu financiar international stabil.

Vineri, 13 mai, Institutul National de Statistica (INS) a anuntat iesirea tehnica din recesiune, dupa ce Produsul Intern Brut a urcat in primul trimestru cu circa 0,6% fata de ultimele trei luni ale anului trecut si cu 0,3% fata de perioada similara din 2010.

Desi definitia iesirii tehnice din recesiune este una neconventionala si mai putin agreata de economisti, aprecierea usoara a PIB exprima premise favorabile si optimiste pentru viitor. De acum, provocarea cea mai mare va fi in construirea unei cresteri solide si fundamentate. Citeste aici mai multe detalii.





Inapoi la articol

Setari Cookie-uri