3 / 4

Pasi importanti spre consolidarea burselor

La inceputul anului, Deutsche Boerse si NYSE Euronext au anuntat formarea celui mai mare operator bursier la nivel mondial, care va avea, ca solutie de compromis, sedii centrale atat in New York cat si la Frankfurt, evitand problemele politice care ar fi putut pune in pericol acordul.

Deutsche Boerse va detine o participatie de 60% la grupul nou format, iar restul va reveni actionarilor NYSE. Discutiile despre acest operator dateaza inca din 2008.

CEE Stock Exchange Group a fost infiintat in septembrie 2009, cand Bursele de Valori din Viena, Budapesta, Ljubljana si Praga s-au reunit sub nou brand. Grupul de Burse din Europa Centrala si de Est (ECE) a devenit astfel cel mai mare jucator dintre bursele de valori din Europa Centrala si de Est.

O alta fuziune a fost anuntata in 2008, cand cand operatorul celei mai mari piete futures din lume, CME Group, a preluat cea mai mare bursa energetica din lume, Nymex Holdings pentru 6 miliarde de euro.

O alta tranzactie importanta din 2008 a fost preluarea de catre Borse Dubai a operatorului bursier nordic OMX, pentru aproximativ 3,5 miliarde de euro.

In luna februarie a acestui an, NYSE Euronext a anuntat finalizarea tranzactiei cu APX, pentru crearea NYSE Blue, noul operator bursier concentrate exclusiv pe tranzactiile cu energie regenerabila.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri