2 / 4

Criza politica, uitata pentru o zi de investitori

Criza din sfera politica inceputa in Romania, odata cu iesirea PSD-ului de la guvernare si continuata cu motiunea de cenzura ce a demis Guverul Boc 2, a speriat investitorii de pe piata de capital.

Ultimele doua saptamani au fost dominate de scaderi ale Bursei de Valori, puse de specialisti pe seama incertitudinilor, a lipsei unui guvern si a presiunilor pe moneda nationala.

Insa, stirea iesirii din recesiune a Statelor Unite i-a facut pe investitori sa uite, cel putin pentru o zi, de aceste probleme si sa reintre cu entuziasm la cumparare.

“Contextul intern nu mai este foarte tare luat in seama de investitori, decat atunci cand sunt evenimente importante. In mare parte, tendinta vine de afara”, sustine Nicu Grigoras, broker la Intercapital Invest.

O influenta exista si din acest sector, dar nu atat de vizibila, mai ales in momente in care investitorii importa optimism din alte piete.

Insa, “cand vor constata ca piata americana nu va avea acelasi avant in crestere, isi vor aminti si de problemele interne si acestea vor avea un impact semnificativ”, crede Andrei Ciubotaru.

Actiunile SIF Oltenia (SIF5) au fost cele mai lichide din piata de ieri, cu un rulaj de 12,04 milioane lei, si s-au scumpit cu 4,85%, la 1,08 lei, fiind urmate de titlurile SIF Moldova (SIF2) cu un avans de 4,3%, pana la 0,97 lei, si o lichiditate de 8,53 milioane lei.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri