2 / 4

Ce urmeaza pe pietele externe?

Alexandru Ioan (foto) considera ca pe plan international, aversiunea fata de risc se va diminua treptat, cat timp nu apar la orizont alte probleme majore.

“In ceea ce priveste Romania, politica monetara restrictiva a BNR a ajutat initial la tinerea in frau a cursului valutar, iar odata semnat acordul cu FMI, reducerile dobanzii de referinta contribuie la cresterea atractivitatii investitiilor in actiuni, fata de alternative precum depozitele bancare”, explica reprezentantul KBC Securities.

In ultima perioada, in lipsa unor modificari majore in raportarile macroeconomice, majoritatea indicilor au inregistrat fluctuatii mai mari incepand cu a doua parte a saptamanii in special ca reactii la declaratiile presedintelui FED Ben Bernanke si a temerilor legate de situatia din Grecia.

“Dow Jones Industrial Average a retestat conform asteptarilor linia de trend in jurul careia a oscilat timp de trei sedinte. Scaderea din sedintele de miercuri si joi reprezinta o retragere destul de rapida de la trend, de aceea in sedintele urmatoare, pe fundalul raportarii pozitive a PIB-ului final in SUA de astazi, am putea asista la cateva sedinte pozitive”, explica Florin Irimin, broker la Intercapital Invest, in raportul saptamanal.

In cazul in care in urmatoarele sedinte nu se depaseste linia de trend si se creaza un lower-high in aceasta zona, intoarcerea spre zona de 8 900 de puncte va fi continuata, considera el.

“Daca vom asista la un astfel de scenariu, cel mai probabil deprecierea se va realiza treptat din suport in suport, iar miscarea poate fi asemanatoare cu aceea din lunile ianuarie-februarie cu diferite episoade de accelerare a evolutiei”, a mai explicat brokerul.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri