Infrastructura României este des contestată de către antreprenori și nu numai, țara noastră înregistrând o serie de minusuri la acest capitol. În contextul alegerilor locale din 2020, antreprenorul Sorin Stoica enumeră trei aspecte pe care un viitor primar al Bucureștiului ar trebui să le aibă în prim plan sau să le dezvolte, după cum urmează:

  • parcări în capitală,
  • îmbunătățirea serviciilor medicale,
  • infrastructura stradală, în complexitatea sa.

”Consider că Bucureștiul are mare nevoie, în primul rând, de parcări. E necesar să eliberăm carosabilul de toate mașinile parcate pentru a putea fluidiza traficul. În al doilea rând, pandemia de COVID-19 ne-a arătat deficiențele sistemului medical românesc, prin urmare e imperios necesară îmbunătățirea serviciilor medicale în spitale. Nu în ultimul rând, sunt de părere că trebuie investit în infrastructura stradală cu tot ceea ce înseamnă aceasta”, a declarat Sorin Stoica, pentru wall-street.ro.

Cu toate că Sorin Stoica menționează că nu există impedimente majore pentru deschiderea unei afaceri în București, acesta insistă asupra elementelor de infrastructură, care ar atrage mult mai mulți investitori și turiști. În plus, acesta susține că un alt aspect la care viitorul primar ar trebui să fie atent este dat de normele de curățenie în construcții.

”Cred că, în primul rând ar trebui să aibă o infrastructură mai bună. Apoi, aș investi în aplicarea legii pentru nerespectarea normelor de curățenie sau de construcții etc. Este inadmisibil cât noroi sau praf este în jurul fiecărei construcții din București. Cred că un sistem de sancțiuni care să funcționeze ar rezolva multe din aceste probleme. În plus, aș aplica sancțiuni dure pentru orice tip de poluare peste normele admise”, a mai spus Stoica.

Nu în ultimul rând, antreprenorul a făcut referire la aleșii locali de pe toată suprafața României, care ar trebui să lucreze pentru ca țara noastră să devină o destinație europeană cu adevărat.

Din nou, Sorin Stoica pune accentul pe trei aspecte importante pentru realizarea acestui obiectiv:

  • Infrastructura,
  • Un sistem de educație modern, aliniat cu nevoile actuale ale societății,
  • Un sistem de sănătate decent pentru cetățenii săi.

„Alegeri locale 2020: promisiuni versus așteptări” este proiectul editorial lansat de wall-street.ro, în care stăm de vorbă cu candidații la primărie din țară, pentru a afla ce promit, dar și cu antreprenorii din orașele României, pentru a scoate la iveală nevoile mediului de afaceri.