CEZ donează echipamente medicale şi hrană pentru sprijinirea personalului medical din spitale şi persoanelor vârstnice din judeţele Caraş-Severin, Constanţa, Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Vâlcea, potrivit unui comunicat de presă.

Crucea Roşie Română, Unifarm, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu sunt entitățile care vor fi sprijinite de Grupul CEZ în România.

Cei 795.152 lei donaţi de CEZ se vor transforma în alimente de bază pentru bătrânii din Oltenia şi parţial Muntenia, prin colaborarea cu Crucea Roşie filialele Argeș, Gorj, Dolj, Mehedinți, Vâlcea, Olt și Teleorman, echipamente de protecţie pentru personalul medical din toate cele 9 judeţe în care compania îşi desfăşoară activitatea, în parteneriat cu Unifarm, achiziţia unor echipamente de protecție, produse sanitare şi recondiţionarea unor instrumente medicale, în beneficiul pacienţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova şi achiziţia unui aparat de testare COVID -19 şi a unor seturi de teste pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

În apropierea sărbătorilor Pascale, Grupul CEZ în România va oferi alimente de bază pentru 1.750 de vârstnici, alimente ce vor fi distribuite prin intermediul partenerului Crucea Roşie Română - filialele Argeş, Gorj, Dolj, Vâlcea, Mehedinţi, Teleorman şi Olt, dar şi cu sprijinul birourilor sociale ale primăriilor din comunitatea CEZ.

În total, la nivel regional vor fi acordate peste 17.500 kg de alimente în valoare de circa 171.500 de lei. Beneficiarii sunt persoane vârstnice de peste 65 de ani, fără familie, cu probleme medicale şi sociale, iar pachetele alimentare le vor asigura hrana necesară nu doar de sărbători, ci şi pentru următoarele două săptămâni.

Colaborarea Grupului CEZ în România cu partenerul comercial Unifarm se va materializa în perioada imediat următoare prin achiziţia de măşti și combinezoane pentru cadrele medicale din spitalele judeţene din următoarele reşedinţe de judeţ:

  • Reşiţa – 53.190 lei;
  • Constanţa – 53.190 lei;
  • Slatina – 53.190 lei;
  • Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea şi Craiova – 159.570 lei;
  • Drobeta Turnu Severin, Alexandria şi Piteşti – 159.570 lei.

Valoarea totală a donaţiei este de 478.710 lei.

Una dintre donaţiile CEZ se va concretiza prin intermediul Asociaţiei pentru Chirurgie Toracică Modernă în Craiova, cu ajutorul căreia Secţia de Chirurgie Toracică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova va beneficia de:

  • un sistem de producere apă sterilă pentru instrumentarul endoscopic (bronhoscopie) şi chirurgical, în valoare estimată de 7.260 de lei;
  • repararea videobronhoscopului Olympus – cost estimativ de 9.680 lei; aparatul deserveşte 5 judeţe ale Olteniei (2,5 milioane locuitori), dar este utilizat frecvent şi pentru pacienţii din alte zone ale ţării (judeţele Alba, Teleorman, Constanţa, Ialomiţa, Bucureşti, Braşov); Echipamentul este utilizat anual în medie de 200 pacienți, salvând viaţa a jumătate dintre ei în fiecare an;
  • echipamente de protecţie pentru personalul medical, cate 1.000 de bucăţi măști, viziere, halate chirurgicale, combinezoane, ochelari) – cost estimativ 14.530 lei;
  • aproximativ 300 de materiale sanitare pentru urgenţe (fire de sutură, comprese, pansamente, medicamente, staplere chirurgicale) – cost estimativ 17.036 lei.

Un alt spital important din Oltenia, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu va beneficia în perioada imediat următoare de sprijin financiar pentru achiziţia unui laborator (aparat) de testare în masă COVID-19 de tip PCR (care poate fi folosit pentru diagnosticul mai multor boli infecţioase), precum şi de 1.000 de teste COVID-19, prin intermediul donaţiei efectuate de Grupul CEZ în România către Asociaţia Oamenilor de Afaceri Gorjeni 2017. Investiția totală este de 96.436 lei.

Grupul CEZ în România este reprezentat prin 10 companii – Distribuţie Energie Oltenia, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development, TMK Hydroenergy Power, CEZ ESCO România. Grupul CEZ este prezent pe piaţa românească încă din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuţie a energiei electrice Electrica Oltenia SA.

Sursa foto: Facebook Cez Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri