Continental a început lucrările pentru extinderea centrului de cercetare şi dezvoltare din Timişoara, investiţia plănuită în noua clădire fiind de peste 33 de milioane de euro, conform unui comunicat al companiei.

Clădirea a fost proiectată pentru o capacitate de până la 1.700 de locuri, precum şi o zonă de testare şi validare completă a produselor dezvoltate în cadrul companiei. Suprafaţa totală construită va fi de peste 26.000 de metri pătraţi, iar lucrările vor fi finalizate până în luna aprilie 2021, scrie Agerpres.

Tehnologii eficiente din punct de vedere al mediului şi acceptate social sunt ingredientele cheie pentru un ecosistem al mobilităţii sănătoase. Zero accidente, zero emisii şi zero stres, datorită conectivităţii inteligente: acest lucru ajută la realizarea tehnologiilor noastre inovatoare. La toate acestea lucrează inginerii şi specialiştii IT&C din centrul de inginerie din Timişoara,

Chistian von Albrichsfeld, head of country Continental România

Direcţiile în care compania desfăşoară o activitate intensă vizează dezvoltarea de soluţii inovatoare de software şi hardware pentru interiorul maşinii, siguranţă, motor şi transmisie, precum şi sisteme de navigaţie şi instrumente pentru maşini viitoare şi vehicule comerciale.

Citește și: Continental va investi 33 de milioane de euro în centrul din Timișoara

„Competenţe noi sunt necesare în mod constant în această industrie, cum ar fi Inteligenţa Artificială, cloud, securitate cibernetică, industria 4.0, oraşe inteligente etc, iar compania îşi asumă un rol de lider tehnologic. Noile competenţe înseamnă dezvoltarea de noi produse, modelarea noilor modele de afaceri şi proiectarea de noi concepte moderne de colaborare şi operare, respectiv realizarea unui ambient cât mai potrivit şi adaptat unui stil de muncă futurist. Mă refer aici la crearea de spaţii deschise care permit interacţiunea dintre colegi, flexibilitate în ceea ce priveşte modul de a-şi desfăşura activitatea, oportunităţi de alternare facilă de la un format de lucru menit să asigure nevoia de concentrare individuală la unul colaborativ, interactiv şi creativ, care duce la idei noi ce pun viitorul în mişcare. Chiar dacă trecem cu toţii printr-o perioadă dificilă, la Continental continuăm să investim în viitor. Continuăm să oferim performanţă, indiferent dacă vorbim despre produsele sau serviciile oferite, astfel că identificăm constant oportunităţi de a ne menţine agili, de data aceasta prin investiţia într-o clădire nouă", a subliniat Chistian von Albrichsfeld.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri