Astfel, MerchantPro alocă o parte din echipa sa pentru a asista afacerile locale cu magazine offline, puternic afectate de starea de urgență și contextul epidemiologic. 7 specialiști în eCommerce din echipa MerchantPro sunt dedicați începând de astăzi pentru implementarea în timp record a unui magazin online complet funcțional pe platforma MerchantPro.

În cadrul acestei inițiative de sprijin, intitulate Oxigen prin eCommerce, afacerile offline pot beneficia de asemenea de acces gratuit la platforma de eCommerce MerchantPro.

Datele din platforma MerchantPro arată că segmentul online înregistrează evoluții pozitive în această perioadă, cum era de altfel de așteptat. Săptămâna trecută, s-au înregistrat creșteri semnificative ale numărului tranzacțiilor și valorii medii ale comenzilor, cu 25% și respectiv 22% față de aceeași săptămână a anului anterior. Credem astfel că, pentru afacerile de retail care funcționau până nu demult în spații offline, lansarea unui magazin online care să propună chiar și o ofertă parțială de produse poate fi o soluție pentru continuarea activității economice în această perioadă –declară Arthur Rădulescu, Director General ShopMania Net, compania care administrează MerchantPro.

Pe lângă suportul alocat intern de echipa MerchantPro, demersul Oxigen prin eCommerce vizează și atragerea altor specialiști eCommerce care pot veni în sprijinul afacerilor locale nevoite să se adapteze la vânzările online într-un timp foarte scurt, în condiții de siguranță, precum specialiști în marketing online, social media, fotografi etc.