Reprezentantul Edrone, companie ce plănuiește să își extindă portofoliul de clienți cu jucători prezenți în România, unde are deja o serie de parteneri, consideră că pandemia a adus mai multe schimbări importante la nivelul industriei de e-commerce, schimbări ce includ un nou val de clienți cu care business-urile trebuie să interacționeze.

”O persoană care era deja obișnuită să cumpere online nu s-a schimbat semnificativ din cauza pandemiei. Din punctul meu de vedere sunt două tipuri de clienți: noii cumpărători și oamenii care făceau cumpărături online înainte, însă în pandemie au apelat la acest canal și pentru produse pe care le achiziționau de obicei prin intermediul canalelor offline. Vedem creșteri importante în rândul partenerilor noștri din industrii precum cea de Home and Deco, clienți care cumpără mai multă mobilă sau plante și credem că aceste industrii vor crește pe e-commerce”, precizează Michal Blak în cadrul evenimentului European Digital Commerce, powered by VTEX.

Însă, acesta punctează faptul că business-urile din industriile menționate mai sus au nevoie de o îmbunătățire a UX-ului(user experience). Concret, a experienței pe care clientul o are în momentul în care intră pe site-ul magazin online din această zonă pentru a cumpăra un produs. Blak susține ideea de transformare, la nivelul întregii industrii, a platformei de e-commerce într-o adevărată interfață conversațională, în care interacțiunea clientului cu magazinul online prin intermediul vocii, soluție pe care Edrone o oferă, va juca un rol important în scurtarea procesului de achiziție.

În cadrul prezentării pe care a susținut-o în debutul conferinței European Digital Commerce, powered by VTEX, Michal Blak a oferit o serie de date conform cărora 20% dintre întrebările utilizatorilor de smartphone-uri sunt adresate prin intermediul unei soluții de căutare vocală.

De asemenea, datele prezentate de acesta mai arată că 72% dintre utilizatorii care ajung să folosească acest canal îi rămân fidel, iar în 2022 zona de voice commerce se va transforma într-o industrie de 40 de miliarde de dolari la nivel global.

”Oamenii vorbesc mai rapid decât tastează. Dacă vrei să afli mai multe detalii despre un produs pe care vrei să îl cumperi online, atunci ar fi indicat să folosești o soluție de voce”, consideră Michal Blak, care precizează că procesul de implementare a unei astfel de soluții pentru un magazin online durează undeva la 3 luni.

Pentru a afla mai multe despre soluțiile de Voce Commerce, dar și care sunt ultimele trenduri din industrie, urmărește conferința European Digital Commerce pe link-ul de mai jos: