Incepand de astazi, fibrele naturale utilizate in hainele marca proprie Kaufland provin din bumbac organic certificat GOTS (Global Organic Textile Standards), care protejeaza pielea sensibila si mediul inconjurator.

Mai mult, pornind de la ideea ca nu trebuie sa platesti mult pentru a te bucura de haine din bumbac organic, la Kaufland acestea sunt disponibile la preturi accesibile si beneficiaza de reduceri in aceasta perioada.

Hainele marca proprie Kaufland din bumbac organic acopera toate grupele de varsta:
• Bebelusi si copii pana la patru ani: marca proprie Kuniboo
• Copii si adolescenti: Hip & Hopps
• Adulti, femei si barbati: Oyanda & Townland

„Avem o deosebita grija in productia marcii proprii, iar standardul GOTS asigura procese de fabricare prietenoase cu mediul, dar si conditii de lucru sustenabile. Pentru ca suntem promotorii celor mai bune practici de sustenabilitate, detinerea certificarii ecologice GOTS devine o necesitate atunci cand vorbim de produsele noastre”, declara Valer Hancas, Director Comunicare si Corporate Affairs Kaufland Romania.

Avantajele certificarii GOTS

Acesta este cel mai important standard international pentru textilele ce provin din fibre naturale bio, care certifica si faptul ca acestea au fost produse in conditii sociale corecte. Un produs nu poate purta eticheta ,,GOTS organic” decat daca peste 95% din fibrele naturale continute provin din agricultura organica, respectiv eticheta GOTS ,,Made with” pentru minim 70%.

Standardul asigura ca sunt intrunite cerinte sustenabile pe intregul lant de productie, de la recoltarea plantelor si pana la ambalare, iar in cultivare sunt folosite numai ingrasaminte naturale.

Consumul de apa este mai mic decat in metodele conventionale de cultivare, iar fermierii trebuie sa tina cont de perioadele de necultivare ce protejeaza terenul arabil. Nu este permisa folosirea plantelor modificate genetic, iar pentru a asigura respectarea tuturor conditiilor, standardul se bazeaza pe un sistem dual de inspectii pe teren si analize reziduale. Companiile producatoare primesc standardul GOTS numai si numai daca intrunesc toate conditiile de sustenabilitate, fara exceptie.

La Kaufland, certificarea GOTS face parte dintr-o serie de masuri asumate pentru a promova textilele sustenabile si un mediu mai curat, printre care se numara si angajamentul de a colabora cu furnizorii pentru eficienta in utilizarea resurselor naturale, precum apa, si reducerea utilizarii chimicalelor.

In plus, Kaufland acorda o valoare deosebita certificarilor care depasesc standardele legale, produsele textile marca proprie avand si standardul OEKO-TEX®, ce atesta cel mai inalt nivel de siguranta, incluzand verificari ale substantelor toxice sau chimice cu risc cat de mic pentru sanatate – precum si ambalaje sustenabile, cele din plastic fiind inlocuite cu unele din carton FSC.

Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine, 132.000 de angajati in 8 tari si o retea de 127 de magazine in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri