De la un mic restaurant în Dorobanți, Maison des Crêpes a dat startul unui sistem de franciză, la proces luând parte și unul dintre cele mai mari lanțuri de restaurante din țară, mai exact City Grill. ”Am bătut palma cu Dragoș Petrescu la Imperiul Leilor, iar de atunci City Grill e ca un frate mai mare pentru noi”, a declarat Valentin Strugaru, fondatorul restaurantelor Maison des Crêpes, într-un interviu wall-street.ro.

Încă din 2019 era pus pe hârtie marele plan de dezvoltare a lanțului de restaurante Maison des Crêpes, așa cum îl numește fondatorul, însă pandemia l-a anulat. Dacă deschiderea primului restaurant, în 2016, l-a costat 7.000 de euro, în următoarele două, Strugaru a investit 21.000 de euro, respectiv 60.000 de euro, ceea ce l-a făcut să conștientizeze că nu poate susține financiar dezvoltarea pe care și-o dorea.

”Mi-am dat seama că nu pot susține planul inițial, nu am atâția bani pentru a suporta toate investițiile în deschiderea unor restaurante în marile orașe ale țării. Prin urmare, am găsit soluția în franciză, despre care multe nu știam la început, moment în care a intervenit City Grill”, a mărturisit acesta.

Întâlnirea dintre Strugaru și Dragoș Petrescu, fondatorul City Grill, a avut loc la emisiunea Imperiul Leilor, unde au conștientizat că se pot ajuta reciproc. Strugaru a dezvăluit că City a venit cu logistica, iar Maison des Crêpes cu organizarea și procedurile.

City Grill e ca un frate mai mare pentru noi și plănuim o dezvoltare treptată, dar solidă, cu răbdare. Nu ne grăbim să deschidem francize peste francize. Dacă pui piatră pe nisip, e riscant, însă piatră pe piatră, construcția devine sigură”, a mărturisit fondatorul Maison des Crêpes.

Sursa Foto: Maison des Crêpes

Dacă îți surâde ideea deschiderii unei afaceri în sistem de franciză, ești unde trebuie. Abonează-te la newsletterul wall-street.ro AICI, iar noi îți prezentăm în fiecare zi de luni povestea unei francize care să te inspire!

Primele francize Maison des Crêpes

La 3 luni de la debutul procesului de francizare, lanțul de restaurante Maison des Crêpes, în parteneriat cu Grupul City Grill, s-a extins cu patru restaurante noi în Buzău, București, Ploiești și Iași. Totodată, sunt în curs de semnare și alte noi francize.

Strugaru a mărturisit că a primit nenumărate cereri de francizare, însă el analizează trei mari aspecte, mai exact:

  • chimia cu potențialul administrator,
  • piața disponibilă în orașul respectiv,
  • locația/ orașul.

Dacă unul dintre cele puncte nu este îndeplinit, nu există colaborare, potrivit informațiilor furnizate de fondator.

Cât costă franciza Maison des Crêpes

Taxa de intrare în franciză este de cel puțin 12.500 de euro, variind în funcție de locația aleasă, dimensiunile acesteia și investițiile necesare pentru transformarea sa într-un restaurant Maison des Crêpes.

În plus, investiția inițială într-un astfel de restaurant pornește de la 50.000 de euro.

În plus, contractul de colaborare este semnat pe o perioadă de 5 ani.

Ce trebuie să facă francizatul

Francizatul trebuie să participe activ la stabilirea locației restaurantului Maison des Crêpes, tot acesta fiind cel care definitivează planul de afaceri.

Între timp, francizatul trebuie să participe și la un training organizat de restaurantul școală Maison des Crêpes. Totodată, acesta stabilește bugetul final și etapele până la deschiderea noii locați.

Printre activitățile francizatului se mai numără și amenajarea, mobilarea, echiparea și decorarea restaurantului.

Și pentru că trebuie să își asume rolul de manager, acesta angajează și pregătește colegii de echipă.

Ce oferă francizorul

În cadrul francizei Maison des Crepes, francizorul oferă partenerilor săi expertiză și suport constant, încă de la semnarea contractului de francizare. Partenerii francizați vor fi consiliați în alegerea și amenajarea spațiului, vor primi ajutor în construirea planului de afaceri și materiale, proceduri, traininguri și echipă dedicată de specialiști, resurse absolut necesare pentru dezvoltarea și operarea unui business de succes.

În plus, partenerii francizați vor primi sprijin și pe partea de comunicare și marketing, vor beneficia de campanii naționale și de consultanță pentru tot ceea ce ține de strategia și planul de promovare.

Maison des Crepes și City Grill au obiectivul de a deschide 30 de noi restaurante pe parcursul următorilor 3 ani.

Povestea Maison des Crepes a început în urmă cu doar 5 ani, odată cu deschiderea primului restaurant în 2016, când soții Valentin și Ruxandra Strugaru au combinat experiența managerială în HoReCa cu pasiunea pentru clătite. A luat astfel naștere o locație full-service, cu personalitate și eleganță franțuzească, Maison des Crepes fiind și în prezent singurul restaurant din România care are un concept bazat exclusiv pe clătite și pancakes.

Pentru cei care vor să se intereseze de o astfel de franciză, îi pot contacta pe cei de la Maison des Crêpes AICI.

Sursa foto: Maison des Crêpes/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri