In primele doua luni de la lansare, Instant Factoring a cumparat circa 300 de facturi in valoare totala de peste 500.000 de euro. Valoarea medie a facturilor finantate in perioada mentionata este de 1600 de euro, iar timpul mediu de la aprobarea facturii la finantare este de 23 de ore. Pentru urmatoarele doua luni, reprezentantii companiei estimeaza dublarea volumului de activitate.

Potrivit Instant Factoring, circa 150 de micro-companii si companii mici s-au inregistrat pe platforma in cele doua luni de functionare. In medie, compania a inregistrat circa zece solicitari pe zi. Topul industriilor din care provin cei mai multi clienti sunt: comert, distributie, transporturi, mici producatori si consultanta, conform unui comunicat emis de catre companie.

Termenul mediu de incasare pentru facturile cumparate este cuprins intre 45 si 60 de zile, iar rata de aprobare a cererilor de finantare a fost de 72%, fiind aprobate finantari pentru 175 de firme - clienti ai companiilor inregistrate pe Instantfactoring.com. Conform datelor companiei, gradul de incasare in primele 2 luni este de 100%, nefiind inregistrat niciun incident de plata pana in prezent.

„Factoring-ul este una dintre cele mai accesibile solutii de finantare pentru IMM-uri, fiind un produs prin care acestea acceseaza de fapt propriile lichiditati in avans. Ne bucuram de un start foarte bun si suntem pregatiti ca in urmatoarele doua luni sa ajungem la un volum total al valorii facturilor finantate de circa 1 milion de euro. Vom lucra in perioada urmatoare la dezvoltarea rapida a operatiunilor in Romania si lucram deja ca pana la sfarsitul anului sa fim prezenti pe inca o piata din regiunea Europei Centrale si de Est, prin deschiderea unei filiale Instant Factoring”, declara Elisa Rusu, CEO Instant Factoring.

Instant Factoring isi propune sa transforme in cash orice factura in valoare de maximum 10.000 lei (TVA inclus) care mai are pana la scadenta cel putin sapte zile si cel mult 120 de zile, cu ajutorul tehnologiei. Dupa incarcarea facturii pe platforma de catre client, acesta primeste un raspuns in doua ore, iar a doua zi de la aprobarea finantarii se va face viramentul bancar in contul sau, fara a avea nevoie de alte documente. Costul serviciului este reprezentat de un singur comision, in valoare medie de 3% pe luna din suma totala a facturii, care va fi afisat automat in momentul incarcarii facturii de catre client.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri