Carrefour Romania a demarat intern incepand de astazi un proces amplu de verificare a conditiilor de pastrare si comercializare a produselor proaspete, in linie cu standardele nationale si europene.

In ziua de 24 octombrie, 14 magazine Carrefour din Bucuresti si din tara au fost supuse unor controale realizate de inspectorii ANPC. In urma verificarilor din teren, au fost identificate anumite aspecte de neconformitate punctuale, diverse ca scala si impact. A urmat un proces de dialog cu autoritatile, pentru a definitiva un plan de masuri pentru preventie sau remediere, conform legii.

Unele dintre masurile solicitate au fost in linie cu programele deja angajate pentru modernizarea magazinelor Carrefour, incluzand tranzitia catre etichete electronice (pentru a elimina posibilitatea diferentelor de pret), upgrade-ul progresiv al echipamentelor din raioanele de gastronomie sau peste, imbunatatirea trasabilitatii produselor proaspete de la producator la raft.

"In anumite cazuri, am agreat accelerarea modernizarii raioanelor, motiv pentru care unele ar putea fi indisponibile temporar in perioada urmatoare. Tratam extrem de serios orice problema referitoare la standardele sanitare si de calitate. (..) nu putem sa clarificam diverse aspecte aflate pe agenda publica, deoarece procesele legale nu au fost finalizate. In acelasi timp, din respect pentru increderea pe care ne-o acorda deopotriva producatorii romani (care reprezinta peste 90% din oferta noastra de produse proaspete in sezon) si milioane de clienti, vom demara intern incepand de astazi un proces amplu de verificare a conditiilor de pastrare si comercializare a produselor proaspete, in linie cu standardele nationale si europene. Dorim sa ii asiguram pe clientii nostri ca eforturile noastre zilnice sunt pentru a garanta standarde de excelenta in calitate si ca vom lua toate masurile necesare pentru ca acestia sa isi poata face in continuare cumparaturile din magazinele noastre in deplina siguranta, ca si pana acum", a anuntat compania.

Amenzi de peste 300.000 lei

Inspectorii de la Protectia Consumatorilor au propus inchiderea temporara, pe o perioada de pana la 6 luni, a doua magazine din reteaua Carrefour in urma controalelor efectuate in 24 octombrie.

Potrivit Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), au fost verificate 14 magazine apartinand retailerului, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 35 de amenzi in valoare de 301.000 lei si 3 avertismente.

De asemenea, comisarii ANPC au dispus retragerea temporara de la comercializare a unei cantitati de 209 kilograme de produse alimentare in valoare de 3798 lei, retragerea definitiva de la comercializare a 1423 kg produse alimentare in valoare de 28.875 lei si oprirea temporara a prestarii serviciilor din raionul gastronomie pentru 2 magazine.

Amenzi au fost aplicate in magazine din orasele Constanta, Bucuresti, Brasov, Satu Mare, Cluj-Napoca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri