Live cooking la Carrefour

La finalul anului, Carrefour a deschis cel mai nou hipermarket din Romania, in Corbeanca, in incinta centrului comercial DN1 Value Centre. Cel de-al 37-lea hipermarket al retailerului francez are o gama larga de produse bio, un bar special pentru vinuri si sesiuni zilnice de live cooking. Astfel, retailerul francez a intrat pe segmentul de “gastronomie in retail” cu show-urile de live cooking, in fiecare zi, in raionul de gastronomie si street food.

Selgros Bistro

In noiembrie, Selgros Cash&Carry Romania a deschis cel de-al 23-lea magazin, la Baia Mare, care integreaza si conceptul de restaurant in-store, Selgros Bistro, pe langa rotiseria Pauza Mica, regasita in toate magazinele Selgros. Primul restaurant in magazin a fost deschis in 2018 de catre retailer, in Brasov.

Maison des Chefs - Mega Image

La inceputul lunii martie a acestui an, Mega Image a deschis Maison des Chefs, primul restaurant concept propriu, situat in zona Floreasca din Bucuresti, in noua cladire Agora, la etajul 1. Maison des Chefs are o selectie speciala de preparate, un sector de panificatie artizanala si patiserie fina, Arc Bakery, o selectie de 135 de tipuri de branzeturi speciale, Fromagerie si o selectie de peste 200 de vinuri recunoscute in intreaga lume, Wine Gallery.

Kaufland pop-up restaurant

In martie 2018, Kaufland si-a deschis primul pop-up restaurant, situat in zona Pipera. Restaurantul ofera preparate create de Chef Samuel Le Torrielec, la un pret accesibil, clientii platind doar ingredientele. Preturile preparatelor incep de la aproximativ 4 lei si variaza in functie de ingredientele folosite la preparare. Toate preparatele sunt pregatite exclusiv cu produse din magazinele Kaufland.

La masa Auchan

Grupul francez Auchan a inaugurat, in iunie 2018, primul restaurant sub numele "La masa Auchan" in Baia Mare. Restaurantul are preparate variate, atat din bucataria romanesca, cat si din cea internationala, precum burgeri, pizza, salate sau deserturi.