Ikea anunta ca a primit recent rapoarte de testare care arata ca produsul Troligtvis poate transmite cantitati de ftalat de Dibutil (DBP) care depasesc limitele prescrise. De foarte multi ani, Ikea a decis sa interzica utilizarea tuturor ftalatilor in produsele care intra in contact cu alimentele si, prin urmare, a oprit vanzarea acestei cani in timpul anchetei. Investigatia a aratat ca Troligtvis cana de voiaj, marcata „Made in India”, poate fi afectata si Ikea recheama acum produsul chiar daca riscul asupra sanatatii este foarte scazut, sustine compania.

Cana de voiaj Troligtvis a fost pusa la vanzare in luna octombrie 2019. Ikea indeamna clientii care detin acest produs cu marcajul „Made in India” sa il returneze in orice magazin Ikea pentru a li se restitui suma integrala platita pe produs. Compania mentioneaza ca nu este necesara nicio dovada a achizitiei, cum ar fi bonul fiscal.

Ikea sustine ca toate tipurile de produse sunt testate constant si respecta standardele si legislatia aplicabile, precum si cerintele proprii ale Ikea.