Ikea solicita clientilor care detin cana de voiaj Troligtvis, fabricata in India, sa nu o mai foloseasca si sa o returneze in orice magazin pentru rambursarea integrala a contravalorii acesteia, dupa ce rapoartele de testare recente au aratat ca produsul poate transmite substante chimice care depasesc limitele prescrise.

Ikea anunta ca a primit recent rapoarte de testare care arata ca produsul Troligtvis poate transmite cantitati de ftalat de Dibutil (DBP) care depasesc limitele prescrise. De foarte multi ani, Ikea a decis sa interzica utilizarea tuturor ftalatilor in produsele care intra in contact cu alimentele si, prin urmare, a oprit vanzarea acestei cani in timpul anchetei. Investigatia a aratat ca Troligtvis cana de voiaj, marcata „Made in India”, poate fi afectata si Ikea recheama acum produsul chiar daca riscul asupra sanatatii este foarte scazut, sustine compania.

Cana de voiaj Troligtvis a fost pusa la vanzare in luna octombrie 2019. Ikea indeamna clientii care detin acest produs cu marcajul „Made in India” sa il returneze in orice magazin Ikea pentru a li se restitui suma integrala platita pe produs. Compania mentioneaza ca nu este necesara nicio dovada a achizitiei, cum ar fi bonul fiscal.

Ikea sustine ca toate tipurile de produse sunt testate constant si respecta standardele si legislatia aplicabile, precum si cerintele proprii ale Ikea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri