European Plastics Pact, inițiat de Franța și Olanda, are obiectivul de a accelera tranziția către o economie circulară a materialelor plastice. Obiectivele europene includ:

  • Reducerea produselor și ambalajelor din plastic nou cu cel puțin 20%.
  • Creșterea capacității de colectare și reciclare a ambalajelor din plastic în Europa cu cel puțin 25%.
  • Creșterea utilizării materialelor plastice reciclate din ambalaje la o medie de cel puțin 30%.

„Producem, deja, o sticlă Vittel realizată integral din sticle reciclate. Vrem să ne asigurăm că și celelalte ambalajele ale noastre pot fi reciclate pentru obținerea de ambalaje alimentare noi”, a declarat Marco Settembri, CEO al Nestlé pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

Orice materiale plastice utilizate pentru ambalarea alimentelor trebuie să fie „de calitate alimentară”, ceea ce înseamnă că nu pot conține substanțe dăunătoare pentru om. Pentru a obține materiale plastice reciclate de calitate alimentară, e nevoie de inovație în procesul de reciclare.

În prezent, producția de ambalaje din material plastic nou este mai eficientă în ceea ce privește costurile, față de utilizarea plasticului reciclat. Nestlé a anunțat recent o investiție de peste 1,5 miliarde de franci elvețieni pentru producția de materiale plastice reciclate de calitate alimentară.

În prezent, Nestlé testează un sistem fără ambalaje pentru distribuirea hranei pentru animale de companie Purina PetCare și a cafelei solubile Nescafé. Nestlé colaborează și cu LOOP, un serviciu de livrare la domiciliu care oferă ambalaje reutilizabile. Primele produse vor deveni curând disponibile în Franța.

Nestlé a lansat un fond de ambalare sustenabilă de 250 de milioane franci elvețieni, dedicat startup-urilor care au ca scop inovația în segmentul ambalajelor, inclusiv pentru dezvoltarea de materiale noi, sisteme de reumplere și soluții de reciclare.

Sursa foto: Nestle