Compania fondată de Claudio Cisullo, care este și președintele Consiliului de Administrație al One United Properties, și-a asigurat drepturile exclusive în UE pentru o franciză inovatoare specializată în servicii de optimizare a consumului de energie electrică în clădiri. Lansată pentru prima dată în România, franciza analizează consumul de electricitate al clădirilor și implementează măsuri de eficientizare a acestuia care pot duce la o reducere a cheltuielilor cu 20 - 40% per clădire.

În prezent, franciza în domeniul eficienței energetice dezvoltă cu succes operațiuni în Orientul Mijlociu, având la activ peste 850 de proiecte finalizate.

Majoritatea clădirilor din Europa sunt ineficiente energetic

Potrivit Agenției Internaționale pentru Energie, clădirile sunt responsabile pentru aproape 30% din consumul de energie la nivel global și produc aproape 15% din emisiile directe de CO2. Sectorul construcțiilor din UE este cel mai mare consumator energetic unic din Europa, absorbind 40% din energie, iar aproximativ 75% din clădiri sunt ineficiente din punct de vedere energetic.

În ceea ce privește România, sectorul clădirilor acoperă aproximativ 45% din consumul total de energie. Pentru atingerea obiectivelor și țintelor de eficiență energetică stabilite prin documentele de strategie națională și europeană, fondul local de clădiri are nevoie de o performanță energetică sporită.

Cine este Claudio Cisullo, fondatorul și proprietarul CC Trust Group

CC Trust Group este o afacere de familie fondată în 1997 de către antreprenorul și investitorul elvețian Claudio Cisullo, prezent în topul 300 al celor mai bogați oameni din Elveția. Claudio Cisullo este și fondatorul și Președintele Chain IQ Group, proprietarul și președintele grupului de investiții ACC Investments, președintele Consiliului de Administrație al principalului dezvoltator de proiecte imobiliare ”green” din România, One United Properties și membru al Board-ului Ringier Holding Group.

Sursa foto: Pixabay