Este o comparatie foarte plastica, dar din pacate reala, pentru ce a facut Guvernul astazi – votarea “Revolutiei Fiscale” care nu are decat urmari negative pentru mai multe industrii din piata, dar si pentru stabilitatea economica generala a Romaniei. Am discutat cu Alexandru Lapusan, antreprenor si angajator pentru 150 de oameni.

“In primul rand o sa vreau sa vad forma finala a ceea ce au adoptat oamenii acestia de la Guvern, pana acum a fost alba-neagra, au schimbat procentele si modul de aplicare in fiecare zi. NU stiu deci inca forma, o vedem, analizm si…”, spune Alexandru Lapusan, Zitec.

El crede ca majoritatea firmelor de IT/programare isi vor asuma diferenta de 7%, cat ar trebui sa compenseze angajatorul pentru a ramane constant salariul angajatilor, conform calculelor sale.

Suntem intr-o piata foarte concurentiala si deci riscul e foarte mare sa pierzi oamenii. Cred ca pe asta au si mizat cei din guvernare, ca vom face aceste mariri!”, spune, complet ofuscat, Lapusan.

“Actuala majoritate retrage sprijinul strategic acordat IT-ului romanesc, asta fac ei – nu numai multinationalele sunt afectate, care sunt “raul total” dupa spusele lor, ci si firme antreprenoriale romanesti sunt lovite. Si acestea din urma nu au divizii in strainatate sa le trimita bani in plus, asa ca vor fi nevoite sa mareasca preturile, sa lupte si mai tare”.

Practic, modificarile fiscale votate astazi prin procedura de urgenta (desi nu era urgenta decat in mintea PSD) elimina mai mult de jumatate din avantajele de care se bucura una dintre cele mai bune si apreciate industrii din Romania, care acoopera circa 8% din PIB – IT-ul.

Revolutia Fiscala si efectele ei perverse

Un alt efect indirect al masurilor fiscale va fi cresterea migrarii romanilor catre alte state.

“Toate miscarile neprofesioniste de guvernare vor determina din nou o tendinta de migrare a fortei de munca din tara, o tendinta accelerata. O sa concuram Siria ca tara cu cei mai multi emigranti“.

“PSD are nevoie disperata de bani sa isi tina promisiunile electorale nesustenabile, si deci nu mai sunt dispusi sa lase vaca sa dea lapte, vor sa o taie”, incheie, apasat, antreprenorul roman.

Ca el, multi altii, fara indoiala. Cum comentezi modificarile fiscale? Te incurajam sa iti spui opinia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri