Lucrarile la diametrala Buzesti-Berzei, in prezent suspendate, vor fi reluate sambata, iar constructiile in zona vor fi interzise temporar si reluate cand se va decide un plan de dezvoltare a zonei.

"Am agreat sa se instituie interdictie temporara de constructie in zona si apoi sa se decida dezvoltarea zonei in vecinatatea diametralei Buzesti-Berzei. Acest lucru va fi subiectul analizei in perioada urmatoare. Va fi facut cadrul legislativ pentru cum se implementeaza astfel de proiecte, care trebuie sa obtina si acceptul locuitorilor, si recomandarile specialistilor", a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, dupa o dezbatere publica pe tema diametralei, la care a participat si primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

La dezbateri s-a stabilit ca lucrarile de constructie la diametrala vor fi reluate sambata, cu conditia sa nu afecteze Hala Matache, cladire de patrimoniu, informeaza Mediafax.

"Am tras concluzia ca e nevoie sa ne intalnim in doua saptamani, pentru a vedea solutia concreta ca Hala Matache sa ramana pe loc. In zona, unde se doreste sa atragem turisti, vor fi spatii publice de calitate si spatii pietonale", a spus Udrea.

Ea a adaugat ca in viitor va trebui sa se stabileasca un regim de inaltime pentru cladirile care vor fi construite in zona, pentru ca exista temeri ca ar putea aparea cladiri foarte inalte, care sa faca perimetrul respectiv neatractiv pentru turisti.

"Ne apucam si facem drumul si ne oprim la 30 metri de hala sau nu ne oprim daca solutia arhitecturala e sa facem trotuar pe sub arcadele pietei. Daca nu va exista aprobare, o vom muta la zece metri, intr-un spatiu obtinut prin demolarea unor case", a spus primarul Capitalei, Sorin Oprescu, care a adaugat ca lucrarile vor reincepe sambata dimineata, la 04.30.

Alaturi de Udrea, si Oprescu e de acord sa fie emis un ordin de interdictie temporara a lucrarilor in zona.

La dezbaterea publica au participat si reprezentantii unor ONG-uri, dar si arhitecti, care au constituit un "grup de consolidare a increderii".

Mircea Toma, reprezentantul unui ONG, considera dezbaterile de vineri ca fiind un moment istoric, pe care l-a numit "pacea de la Hala Matache".

In concluzie, la dezbatere s-a stabilit alaturi de inceperea lucrarilor la diametrala si de interdictia temporara a lucrarilor de constructii in zona, cautarea unei solutii pentru Hala Matache, organizarea unui concurs de solutii pentru zona care a fost demolata si organizarea, de asemenea, a unui concurs de idei pentru Calea Victoriei, care ar urma sa devina o zona pietonala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri