Vicepresedintele Comisiei de buget a Camerei, deputatul PDL Adrian Nitu, a declarat ca delegatia FMI a solicitat ca Romania sa faca o reforma importanta a sistemului sanitar, similara celei din domeniul pensiilor sau salarizarii bugetarilor, potrivit Mediafax.
Nitu a precizat ca seful delegatiei FMI, Jeffrey Franks, le-a vorbit, vineri, deputatilor din Comisia de buget-finante despre sistemul sanitar, comparandu-l cu o masina veche, care consuma mult si are si pierderi si care, in consecinta, trebuie inlocuita cu una noua.

"(Franks - n.r.) a comparat sistemul sanitar cu o masina veche, care pe de o parte consuma mult, pe de alta parte are si pierderi. Consuma 30 de litri la suta si finanteaza numai pentru 20 de litri, dar oricum trebuie sa parcurga distanta si e clar ca trebuie o masina noua, care sa consume si mai putin, sa nu polueze, sa nu aiba pierderi si sa fie eficienta. Adica, cu alte cuvinte, sa luam o decizie de reforma a sistemului sanitar foarte importanta, cum a fost reforma pensiilor sau reforma salarizarii bugetarilor", a spus Nitu.

El a precizat ca in cadrul intrevederii de vineri dintre membrii Comisiei de Buget-Finante din camera Deputatilor si reprezentantii delegatiei FMI s-au discutat probleme referitoare la sistemul sanitar, strategia fiscal-bugetara, cresterea economica, deficitul bugetar, indicatori economici.

Nitu a aratat ca nu s-a atins problema majorarilor salariale.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri