Salonul auto Bucharest Classic Car Show organizat de World Trade Center Bucuresti are expuse pana pe 12 iunie peste 50 de masini de epoca in stare de functionare.
"Sunt 35 de masini de epoca expuse in interior si inca 15 afara, cea mai veche este din 1913, un Ford T. Expozitia cuprinde masini de colectie, masini de vanzare, firme care restaureaza masini de epoca", a declarat Bogdan Frincu marketing & events division World Trade Center Bucuresti.

Potrivit lui Frincu, restaurarea unei masini poate dura doi ani si poate costa si 100.000 de euro.

"Pentru o piesa poti sa ajungi si in Argentina, pe tot globul. Nu poate fi omologata ca masina istorica o masina cu imbunatatiri. Nu exista piese noi pe aceste autoturisme. Firmele fie restaureaza masina cuiva, fie cumpara sau ia gratuit o epava din curtea cuiva. Cred ca sunt in jur de zece firme care restaureaza masini in Romania. Proprietarii de masini de epoca inchiriaza masinile pentru o reclama, un film, preturile difera, pot fi de 100-200 de euro pe zi", a mai spus Frincu.

Salonul reuneste aproape toate cluburile auto de epoca din tara: Retromobil, Clubul Vehiculelor de Epoca, Morgan, Mustang, Automobilia, colectii limuzine americane, Automobilia, Dacia 1.100, Galati, Constanta, Mures.

Organizarea evenimentului a inceput in urma cu 6 luni. Expozitia a avut loc pentru prima data anul trecut. Intrarea este libera.

In Romania exista aproximativ 700 de masini cu certificat de autovehicul de epoca, potrivit Opel Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri