A 30 editie jubiliara a concursului Best Cars si-a desemnat castigatorii. Concursul a debutat in 1976 in Germania si din 1994 a devenit international. La aceasta editie jubiliara au participat 284.431 cititori din 19 tari participante. La aceasta cifra a contribuit si romania cu 15200 cititori.

Audi a repurtat si in acest an o mare victorie in germania, Audi A3 (28,6%), A6 (35,7%) sI A8 (32,8%) obtinind victoria la clasele compacta, mare si de lux.

De asemenea, la clasa sport, Porsche a ocupat 3 din primele 4 locuri prin 911 (17,1%), Carrera GT (15,9%) si Cayman (10 %).

Volkswagen si Volkswagn Autovehicule Comerciale au obtinut doua titluri prin Polo (40.8%) si Multivan (cu 27.7%, a 3-a victorie consecutiva).

In Romania, Audi a obtinut cinci locuri 2 prin A3, A4, A6, A8 si Q7.

In afara de clasamentul general, in tarile Europei de Est se organizeaza si un vot B al masinilor populare la care sunt excluse din lista modelele premium. Astfel, in Romania, Volkswagen Passat s-a impus la clasa medie, Seat Altea la clasa monovolume si Skoda Superb la clasa mare.

In acelasi timp cu Best cars se desfasoara concursul cea mai interesanta inovatie din domeniul auto in materie de tehnica si design dotata cu Premiul Paul Pietsch, fondatorul lui Motor Presse. Acest concurs se desfasoara de 17 ani si in fiecare an este oferita o recompensa de 12.500 euro pentru castigator. Fiecare redactie din cele 19 reviste ale grupului Motor presse alege inovatia care crede ca este cea mai revolutionara din anul respectiv. In 2006 a invins Rudolf Krebs, Volkswagen pentru motorul TSI cu turbo si compresor din Golf GT. Este a doua victorie a grupului Volkswagen dupa cea din 1999 obtinuta pentru Lupo 3L TDI. La victoria motorului TSI a contribuit si redactia ams din romania care a fost printre cele care a ales din peste 30 inovatii pe cea a lui Volkswagen.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri