Premierul Emil Boc a semnat, vineri, la Timisoara, cu reprezentantii Continental Automotive Romania, un acord de principiu prin care compania se angajeaza sa creeze, pana in 2013, 2.000 de locuri de munca si sa investeasca 140 de milioane de euro in Romania, iar Guvernul sa ofere "sprijin legal".
Premierul Emil Boc si conducerea Continental Automotive Romania au semnat, vineri, la Timisoara, un memorandum de principiu intre aceasta companie, de o parte, si Guvern si Ministerul de Finante, de cealalta parte, prin care ambele parti promit ca se vor sustine reciproc pentru realizarea unor investitii noi, transmite Mediafax.

"Din acest memorandum cream cadrul pentru realizarea unor investitii suplimentare de cel putin 140 de milioane de euro si de crearea a inca 2.000 de noi locuri de munca, in Romania, in diversele locatii pe care Continental le are in tara noastra. Obligatiile noastre sunt foarte simple si directe. In primul rand de a acorda sprijinul legal pentru dezvoltarea investitiilor de asemenea amploare in Romania. Si in al doilea rand, in calitate de prim ministru ce coordoneaza si departamentul de atragere a investitiilor straine si promovare a exporturilor, de a continua politica de mediere pentru obtinerea la timp a avizelor si autorizatiilor necesare dezvoltarii investitiilor, in raport cu autoritatile locale si cu structurile Guvernului central", a precizat Emil Boc.

El a declarat ca firma Continental merita sustinere pentru investitiile pe care le face in Romania.

"Este un investitor care merita sustinerea, sprijinul nostru si parteneriatul Guvernului Romaniei. Prezenta noastra astazi (vineri - n.r.) aici este o dovada de recunoastere a ceea ce a facut si face Continental pentru piata fortei de munca si investitiile din Romania. Si in acelasi timp un semn sanatos pentru continuarea colaborarii viitoare", a spus Boc.

El a tinut sa precizeze ca de acest tip de sprijin poate beneficia orice investitor, autohton sau strain.

"In prezent, grupul nostru deruleaza o campanie de angajari, care vizeaza suplimentarea colectivului nostru din toate companiile detinute in Romania cu 2.000 de persoane. Dintre acestea, 300 de persoane vor lucra in unitatea de productie extinsa de la Carei", a declarat miercuri, dupa o conferinta de presa, Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental Automotive Romania.

Grupul Continental este prezent de 11 ani pe piata romaneasca, cu opt unitati de productie si trei centre de cercetare-dezvoltare, majoritatea in Timisoara, dar si Sibiu, Carei, Arad si Iasi. De asemenea, grupul are un centru de distributie a anvelopelor pentru Europa de Est la Sacalaz (judetul Timis), detine impreuna cu Pirelli o unitate care produce cord metalic la Slatina si va deschide o fabrica de pompe de combustibil la Brasov.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri