Dacia a adus pe circuitul de incercari de la Titu exemplarul Duster No Limit, o masina de raliu cu 850 de cai putere, care a costat compania cateva sute de mii de euro si cinci luni de munca.
Propulsorul de 3,5 litri benzina ce dezvolta 850 cai putere ajuta masina de doar 950 de kg sa atinga 100 km/h in circa 3 secunde.

Duster No Limit a participat in iunie la cursa de coasta din SUA, Pikes Peak, fiind condus de francezul Jean-Philippe Dayrault.

Masina cu tractiune integrala este cel de-al doilea exemplar puternic care poarta sigla Dacia, dupa Duster Ice de 350 de cai putere care a participat la cursele pe gheata din Trofeul Androd (Franta).

Duster No Limit este diferit de Duster Ice prin sasiu, aerodinamica si motor.

Centru Tehnic de Incercari de la Titu a fost finalizat in intregime. Proiectul a fost estimat la 450 de milioane de euro.

Centrul de cercetare Renault din Romania cuprinde 100 de bancuri de incercari, un simulator de expunere la soare, o cabina de ploaie, zece tipuri de piste (lungimea totala este de 32 de km), un inel de viteza, sosele deformate, o zona de proiectie sub caroserie si zone de apa, pe un teren de 350 ha. Viteza maxima ce poate fi atinsa la Titu este de 150 km/h.

La Titu sunt realizate o parte din testele de vehicule si organe mecanice concepute de birourile de proiectare ale Grupului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri