Grupul francez Renault, proprietarul Dacia, incearca sa obtina aprobarile necesare pentru a construi automobile in China, dupa ce a ajuns la un acord pe productie cu Dongfeng Motor, partenerul actual al Nissan, transmite Reuters.
"Avem un acord cu Dongfeng pentru ca Renault sa vina in China. Colaboram cu oficialitatile", a declarat directorul general al Renault, Carlos Ghosn, la Salonul Auto de la Detroit, potrivit Mediafax.

Ghosn, de asemenea director general la Nissan, a aratat ca Renault spera sa primeasca avizele necesare pana la 30 ianuarie, data dupa care Beijingul se pregateste sa ia masuri pentru a ingreuna investitiile straine in productia locala de autovehicule.

Implementarea acordului cu Dongfeng ar creste semnificativ cota aliantei Renault-Nissan in productia de autoturisme a Chinei, de la 6,2% in prezent.

Ghosn a mai afirmat la Detroit ca Nissan anticipeaza cresterea cotei de piata in SUA in acest an, desi rivalii japonezi Toyota si Honda isi revin rapid dupa deficientele de productie cauzate de dezastrul natural din Japonia din martie 2011.

Cutremurul devastator si valul tsunami din nord-estul Japoniei au afectat Nissan in mai mica masura decat concurentii japonezi, ajutand compania sa-si creasca prezenta pe piata americana la 8,2% anul trecut, de la 7,8% in 2010. In acelasi timp, Toyota a pierdut 2,3 puncte din piata, coborand la 12,9%.

Consiliul de Administratie al Nissan ar trebui sa aprobe in curand o investitie intr-o noua fabrica in Mexic, deoarece capacitatea existenta de productie din America de Nord se apropie de saturatie, a mai spsu Ghosn, precizand ca este o chestiune de "cateva saptamani".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri