Organismul independent EuroNCAP, cunoscut pentru calificativele acordate automobilelor pentru siguranta auto, lucreaza in prezent la introducerea nivelului maxim de sase stele pentru automobile in care, teoretic, nu se mai poate muri in caz de accident rutier, informeaza Rompres.

SUA a modificat in urma cu doua saptamani metodologia de testare si evaluare a automobilelor, iar EuroNCAP, care lucreaza dupa acelasi program - NCAP (New Car Assignment Program), infiintat de americani in 1978, va modifica, de asemenea, regulile actuale, a declarat miercuri, pentru Rompres, presedintele Asociatiei pentru Promovarea Sigurantei Auto (APSA), Virgil Mihailovici.

Noile norme europene sunt in lucru si vor viza probabil marirea vitezei la care se efectueaza testele de impact (65 km/h in prezent) precum si imbunatatirea eficientei echipamentelor de siguranta activa si pasiva.

Calificativul maxim acordat de EuroNCAP pe grila actuala este de cinci stele si a fost obtinut pana in prezent de cateva zeci de automobile comercializate in Europa.

Atunci cand a fost introdus insa nivelul de cinci stele, numai un singur producator a ,,rezistat,, noilor reguli - Toyota, pentru vechea generatie a modelului Avensis, conceputa la un inalt grad de siguranta fara ca producatorul nipon sa fi stiut ca se vor schimba regulile. Intre timp, Renault a devenit primul constructor de automobile care are in gama de modele opt masini de cinci stele.

Noua masina emblematica a romanilor, Dacia Logan, a obtinut la testele EuroNCAP trei stele. Presedintele APSA a apreciat ca intr-o prima faza, dupa introducerea noilor criterii de evaluare, este posibil ca nici un automobil actual sa nu obtina sase stele.

In SUA, organismele de evaluare efectueaza mai multe teste pentru evaluarea sigurantei automobilelor, numai pentru centura de siguranta fiind efectuate patru teste.

EuroNCAP efectueaza un numar mai mic de teste, iar dintre acestea numai o parte sunt date publicitatii - in general cele care se refera la siguranta soferului, nu si a pasagerilor
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri