Vanzarile de autovehicule Ford pe piata romaneasca au crescut in primul trimestru de aproape doua ori fata de perioada similara a anului trecut, cifrandu-se la 2.246 unitati comparativ cu 1.220 unitati in trimestrul I 2005, potrivit datelor companiei Romcar, importatorul Ford in Romania
In martie, volumul vanzarilor s-a ridicat la 1.210 unitati, ceea ce reprezinta aproape o egalare a volumului intregului trimestru intai al anului 2005 si o crestere cu 127 la suta fata de luna martie a anului trecut.

"Prin eforturile conjugate ale distribuitorilor nostri din intreaga tara, am inregistrat o tendinta ascendenta la toate modelele noastre si ne bucuram ca fiecare, in clasa specifica, performeaza conform asteptarilor noastre si chiar mai mult", a declarat, citat de Rompres, directorul general al Romcar, Catalin Gavra.

In luna martie a anului in curs, vanzarile modelelor Ford Fiesta si Ford Mondeo au crescut substantial fata de luna precedenta - cu 90 si respectiv 341,17%, in timp ce Ford Focus si Focus C-Max au crescut cu 21,52 si respectiv 66,66%. Pe segmentul autovehicule comerciale usoare si medii, Ford Transit a inregistrat vanzari de 229 de unitati.

Potrivit Romcar, evolutia vanzarilor din luna martie a fost sustinuta si de programul lansat de Romcar privind imbunatatirea serviciului destinat clientilor, care se deruleaza in parteneriat cu distribuitorii autorizati Ford. Rezultate inregistrate de Ford vin in contextul in care Vanzarile autoturismelor din import au crescut spectaculos in primele doua luni ale acestui an, ajungand la valoarea de 14,726 de unitati comercializate, potrivit datelor statistice date publicitatii de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

Ford a inregistrat cresteri spectaculoase si in ceea ce priveste vanzarile din Europa. Ford Focus este cel mai bine vandut model al acestui inceput de an, cu 40.362 de modele comercializate. Si in privinta marcilor, Ford ocupa o pozitie fruntasa, clasandu-se pe treapta a doua a celor mai comercializate marci, cu peste 110.000 de modele vandute, pe pirma pozitie fiind Volkswagen
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri