De la 1 ianuarie, cumparatorii de masini in leasing vor plati pe linga dobinda cuvenita si TVA pentru aceasta. Efectul va fi un plus de citeva sute de euro.
Autoturismele luate in leasing vor deveni mai scumpe dupa 1 ianuarie 2007 cu citeva sute de euro, o data cu introducerea dobinzii in baza de calcul al TVA. Masura este impusa de una dintre directivele UE.

Masura va afecta atit contractele incheiate dupa 1 ianuarie 2007, cit si pe cele semnate in acest an, au apreciat ieri specialisti ai firmei de consultanta KPMG, in cadrul unui seminar fiscal.

Clientii vechi sint salvati

Singurii care vor scapa cu aceiasi bani vor fi cei ale caror contracte au fost semnate anul trecut.

In cazul contractelor de leasing incheiate anterior datei de 1 ianuarie 2006 si care se deruleaza dupa data aderarii, dobinzile aferente ratelor scadente dupa data aderarii nu se cuprind in baza de impozitare a taxei, a spus Ana Maria Notingher, senior manager in cadrul KPMG.

19% pe 9%

Concret, masura tranzitorie propusa, potrivit KPMG, de catre Ministerul Finantelor va insemna ca, spre deosebire de situatia actuala, cota de 19% a TVA se va aplica si pe dobinda de 8-9% perceputa in prezent la un contract de leasing.

Daca aceasta masura va functiona (n.red. - ieri reprezentantii asociatiilor de leasing avind inca discutii la Finante pe aceasta tema), ar rezulta o scumpire medie de 400 de euro pe an, pentru o masina in valoare de 20.000 euro, la un contract pe o durata de cinci ani, ne-a declarat Cristian Mateescu, consilier la Asociatia de Leasing Bancar.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=4853&art=11605&cHash=750a5e28fc

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri