In timp ce General Motors trece printr-o criza financiara, Toyota, al doilea constructor mondial de automobile, raporteaza cel mai mare profit din istoria sa, amenintand suprematia gigantului GM
Grupul auto japonez Toyota a anuntat miercuri un nou profit net record pentru exercitiul fiscal 2005/2006, gratie succeselor comerciale inregistrate in America de Nord si Europa, rezultate care ii permit sa se apropie si mai mult de pozitia de cel mai mare constructor auto mondial, informeaza Rompres.

In cele 12 luni care au trecut din aprilie 2005 si pana in luna martie 2006, Toyota a realizat un nou profit net record de 1.372 miliarde yeni (9,66 miliarde de euro) in crestere cu 17,2 procente comparativ cu exercitiul precedent. Acesta al fost al patrulea an consecutiv in care Toyota a realizat un profit net record. in plus, in exercitiul 2005/2006, Toyota a inregistrat in premiera o cifra de afaceri de 21.036 miliarde yeni (148,3 miliarde euro) si un profit din exploatare de 1.878 miliarde yeni (13,2 miliarde euro).

Daca vanzarile de autoturisme Toyota pe piata japoneza au scazut cu 0,7 procente in 2005/2006 comparativ cu 2004/2005, pe alte piete situatia a fost complet diferita. in America de Nord vanzarile de autoturisme Toyota au crescut cu 12,5% comparativ cu exercitiul precedent, in dauna liderului General Motors, iar in Europa grupul Toyota a depasit in premiera pragul de un milion de autovehicule vandute intr-un an.

Cu 8,25 milioane autovehicule vandute in 2005-2006, Toyota este inca departe de liderul mondial General Motors (GM), care in aceeasi perioada a comercializat 9,2 milioane autovehicule. Cu toate acestea, Toyota are de gand sa-si sporeasca investitiile in cursul acestui exercitiu fiscal pentru a ajunge la o productie de 9,06 milioane vehicule pe an. In acest sens, Toyota are in vedere investitii de 1.400 miliarde yeni (9,6 miliarde euro) pentru cresterea capacitatilor de productie sau construirea de noi uzine in urmatorii trei ani pe pietele din SUA, Canada, China, Franta, Mexic, Thailanda si Africa de Sud.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri