Grupul german Daimler va investi peste 300 milioane euro in Romania pentru extinderea productiei de cutii de viteze, destinate Mercedes-Benz, la subsidiara locala Star Transmission din Sebes, judetul Alba.
Daimler, proprietarul Mercedes-Benz Cars, va extinde capacitatea de productie a Star Transmission, deoarece fabrica de la Stuttgart functioneaza deja la capacitate maxima si nu mai exista spatiu pentru extindere, se arata intr-un comunicat transmis de grupul german.
Consiliul de Supraveghere al companiei a aprobat miercuri, potrivit Mediafax, masurile de extindere a capacitatilor de productie de piese auto destinate Mercedes-Benz Cars.

Compania va investi in Romania peste 280 milioane euro pentru productia noii generatii de cutii de viteze automate, iar investitiile totale planificate depasesc 300 milioane euro, se spune in comunicat.

"Extinderea retelei noastre de productie va include o locatie suplimentara pentru asamblarea cutiilor de viteze, pentru a completa capacitatile existente. Scopul nostru este de a satisface cererea mare din partea clien?ilor, cu o flexibilitate mai mare in viitor", a declarat Andreas Renschler, membru in Consiliul de Administratie al Daimler responsabil pentru productia de componente si aprovizionarea diviziilor Mercedes-Benz Cars si Mercedes-Benz Vans.

Stuttgart ramane centru de productie

Fabrica de la Stuttgart va ramane in continuare centrul de productie pentru cutii de viteze destinate autovehiculelor Mercedes-Benz si va actiona in calitate de centru de competenta pentru reteaua de productie de cutii de viteze, a afirmat la randul sau Peter Schabert, directorul de productie sisteme de transmisie in cadrul Mercedes-Benz.



"Star Transmission este, de peste 10 ani, un partener de incredere al facilitatilor producatoare de sisteme de transmisie din Germania. Avand in vedere situatia actuala si in baza experientei si colaborarii excelente cu Star Transmission, varianta preferata pentru asigurarea capacitatilor suplimentare de productie, intr-o maniera flexibila, este de a extinde operatiunile din Romania", a spus Schabert.

Angajati “scoliti” in Germania

Angajatii romani vor urma un program special de calificare la fabrica din Stuttgart-Untertürkheim, pentru a asigura transferul de experienta din Germania in productie, asigurarea calitatii, intretinere si logistica.

Star Transmission a fost infiintata in anul 2001 si are 800 de angajati la capacitatile de productie din localitatile Cugir si Sebes (judetul Alba), unde produc componente pentru motoarele si cutiile de viteze destinate Mercedes-Benz, atat pentru modele actuale cat si pentru modele mai vechi, asigurand disponibilitatea pieselor de schimb.

Compania producea in 2011 la Cugir (productie de serie mare, piese si componente), si Sebes (productie de serie mica, prototipuri si dispozitive, inclusiv montaj cutii de viteze). Productia de la Sebes a fost transferata anul trecut la Cugir.

Incepand de la jumatatea acestui an, Star Transmission (unde Daimler detine 78% din actiuni) va produce la Sebes cutii de viteze automate in cinci trepte. Din 2014, generatia actuala de cutii de viteze cu dublu ambreiaj va fi de asemenea asamblata la Sebes.



Compania germana intentioneaza sa asambleze la Sebes, incepand cu anul 2016, si o noua generatie de cutii de viteze automate, daca va obtine sprijinul guvernului roman in vederea extinderii capacitatilor de productie.

"Cu sprijinul guvernului roman in vederea extinderii capacitatilor de productie, se preconizeaza ca o noua generatie de cutii de viteze automate va fi de asemenea fabricata in noua retea de productie care implica locatiile din Stuttgart (productie completa, inclusiv asamblare) si Sebes (doar asamblare) incepand cu anul 2016",

Premierul Victor Ponta a anuntat la finele lunii martie ca a aprobat un memorandum de intelegere cu "una dintre cele mai mari si mai prestigioase companii din Germania, care va deschide o fabrica in Romania", fara a preciza insa numele investitorului.
Intrebat in ce domeniu va investi aceasta companie, premierul a aratat ca este vorba de un domeniu "foarte drag" Romaniei, in care lucreaza deja doi mari producatori importanti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri