Un Rolls Royce mai mic va fi scos pe piata in aproximativ patru ani. Fabricantul britanic de automobile de lux spera ca modelul va ridica vanzarile in Europa. Conform unui studiu de piata realizat de JATO Dynamics, anul trecut au fost vandute in Europa doar 148 de unitati din modelul Rolls Royce Phantom 796.

Bineinteles, 100 dintre acestea au fost cumparate in Marea Britanie si 48 pe continent in tari precum Germania si Franta. Phantom-ul cu patru portiere este singurul model ultraluxos al brandului britanic detinut de compania BMW.

Axel Obermuller, directorul Rolls Royce pentru Europa si Orientul Mijlociu, spune ca brandul are nevoie de o masina mai mica decat Phantom pentru a atrage clientii europeni. Daca vom introduce un Rolls Royce mai mic, acest lucru se va intampla in 2009 sau 2010, a declarat Obermuller pentru Automotive News Europe.

Un distribuitor Rolls Royce a declarat ca acest model va iesi cu siguranta pe piata. Helmut Panke de la BMW a spus unei publicatii auto din Germania ca exista loc pentru un Rolls Royce intre linia de top BMW Seria 7 care costa 180.000 de euro si Phantom care se vinde la circa 380.000 de euro.

Obermuller spune ca vanzarile slabe din Europa se datoreaza marimii impozante a modelului Phantom. Masina are o lungime de 5.830 mm. Clientii nostri ne spun ca doresc sa conduca ceva mai putin formal pe strazile europene. Tinta Rolls Royce este de 1.000 de unitati vandute anual, pentru ca brandul sa fie profitabil, a explicat Obermuller.

Pentru a ridica vanzarile, Rolls Royce adauga o noi variante de Phantom. O versiune mai mica cu un ampatament de 3.830 mm a fost introdus luna trecuta. Versiunea cu doua portiere, decapotabila, cu numele de cod RR02, va debuta anul viitor. Se afla in plan si versiunea coupe. Aceasta se va baza pe conceptul 101EX prezentat la Salonul Auto e la Geneva.

Un Rolls Royce mai mic va ajuta fabricantul auto sa intre in competitie cu brandul Bentley. Anul trecut, Bentley, companie membra a Volkswagen Group, a construit 9.810 masini. Vanzarile au crescut in primul rand datorita succesului inregistrat de modelul Continental GT.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri