Constructorul auto american Ford estimeaza ca va vinde in acest an 6.000 de autovehicule in Romania, inclusiv comerciale, in scadere fata de 2012, cand livrarile s-uau ridicat la 6.800 de unitati.

"Anul trecut am avut niste flote foarte mari, dar si piata a avut un nivel mai ridicat. Cred ca industria va scadea putin anul viitor", a declarat directorul general al Ford Romania, Zoltan Brassai, la conferinta organizata de Mediafax.
El a aratat ca din cele 6.000 de masini noi Ford comercializate in acest an circa 500 vor fi modelul B-Max, produs la Craiova. Cea mai mare flota de B-Max livrata pana in prezent pe plan local a totalizat 15 unitati.
"Eu cred ca programul Rabla in general nu mai functioneaza si nu mai da roadele de acum 5-6 ani. Ideea programului s-a epuizat. Daca vrem masini curtae si sigure trebuie sa regandim si ar trebui sa le sprijinim mai mult", a spus Brassai.
In opinia sa, in completarea timbrului de mediu ar trebui gasita o formula prin care sa se impoziteze masinile in functie de varsta si durata de poluare, incurajandu-se astfel achizitia de autoturisme cat mai prietenoase cu mediul.
In primele zece luni au fost vandute pe plan local 4.074 de autovehicule Ford, dintre care 2.951 de autoturisme.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri