Directorul general al BMW, Harald Kruger, a declarat ca un vehicul Apple autonom modelat dupa automobilul electric i3 "ar putea fi o idee buna", dupa ce informatii aparute in acest an au sugerat ca producatorul iPhone vrea sa construiasca un automobil electric baza pe designul grupului german.

Kruger, care a dat un interviu pentru CNBC la salonul auto de la Frankfurt, a lesinat ulterior in timpul conferintei de presa a BMW, prima sa aparitie majora la un eveniment in calitate de director general al grupului. Revista germana Manager Magazin a relatat in iulie ca grupul Apple a fost interesat de designul caroseriei i3, ca baza pentru propriul automobil electric, scrie Mediafax.

Kruger a declarat insa pentru CNBC ca, desi ar putea fi o idee buna, nu stie daca se va intampla acest lucru. "Apar mereu zvonuri in industria noastra, dar dupa cum stiti colaboram cu multe companii IT, inclusiv Google si Apple, pentru integrarea smartphone-urilor in vehicule. In acest moment nu putem adauga mai mult, pentru ca analizam dezvoltarea viitoare a grupului, iar digitalizarea operatiunilor este principala tendinta”, a afirmat Kruger.

Pe parcursul acestui an s-au amplificat zvonurile ca Apple vrea sa dezvolte propriul automobil electric si sa se implice in industria auto. In iulie, Apple l-a angajat pe Doug Betts, un veteran al sectorului auto, director pentru calitate la nivel mondial al Fiat Chrysler Automobiles. Luna trecuta, "Project Titan", numele proiectului auto al Apple, a dobandit o credibilitate mai mare dupa ce publicatia The Guardian a relatat ca grupul american cauta un loc de testare a masinilor in Silicon Valley.

Marile companii americane din sectorul tehnologiei vor sa se implice pe segmenetul masinilor autonome. Google testeaza in prezent propriul vehicul, in timp ce furnizorul de servicii online de taximetrie Uber a atras cercetatori ai Carnegie Mellon University pentru a lucra la o tehnologie de conducere autonoma.

In acelasi timp, constructorii auto traditionali sunt atrasi si ei de masinile autonome. La inceputul acestui an, mai multi producatori germani au cumparat sistemul de harti HERE al Nokia, considerat o componenta esentiala a sistemului de conducere autonoma.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri