Producatorul privat chinez de autovehicule Great Wall a semnat un acord de principiu privind infiintarea unor facilitati de productie proprii in Rusia, in republica Tatarstan, situata pe fluviul Volga, unde se vor produce masini de teren, a anuntat MosNews citata de NewsIn.
Documentul a fost semnat la un forum de investitii ruso-chinez desfasurat la Beijing si stipuleaza infiintarea unei fabrici Great Wall in regiunea economica speciala Alabuga din republica Tatarstan, potrivit unui oficial al Ministerului rus al Economiei, citat de MosNews.

Potrivit MosNews, zvonurile privind intentia producatorului auto chinez Great Wall de a-si deschide o unitate de productie in Tatarstan sunt mai vechi, iar investitia necesara era estimata la circa 100 milioane dolari.

Great Wall, unul dintre principalii exportatori auto ai Chinei, livreaza masini de teren in Rusia din 2004. In primele sapte luni ale anului 2006, Great Wall a exportat in Rusia in jur de 3.800 de vehicule, iar in anul 2005, numarul de masini livrate in Rusia de catre Great Wall a fost de circa 9.000.

Great Wall este cel mai mare producator independent chinez de automobile. In Romania, importatorul RoChin a inceput in iulie comercializarea modelului Great Wall Hover CUV care s-a vandut in 31 de unitati (11 in iulie si septembrie, noua in august). RoChinva avea la finele acestui an aproape 20 de puncte de vanzare si si-a propus sa vanda 100 - 150 de masini in acest an, dupa ce in trei luni de comercializare a vandut putin peste 30, au spus, in cursul lunii octombrie, pentru NewsIn, reprezentantii RoChin.

Great Wall comercializeaza in Romania modelul Hover CUV (Crossover Utility Vehicule), masina ce combina confortul si spatiul oferite de o berlina cu capabilitatile off-road ale unei masini de teren. Modelul are un motor Mitsubishi pe benzina de 2,4 litri si 134 de cai, iar in primul trimestru din 2007 va veni si o varianta diesel.

Great Wall a fost prezent la salonul auto de la Paris cu pick-up-ul Wingle, care va fi adus in Romania in primul trimestru al anului viitor, potrivit reprezentantilor companiei. Tot la anul, chinezii vor mai aduce in Romania trei modele de turisme si un MPV. Anul acesta, Great Wall va produce 200.000 de masini, iar la inceputul lui 2007 va da in folosinta o fabrica ce-i va dubla productia anuala. Producatorul a exportat in acest an peste 20.000 de masini in 50 de tari printre care se numara Italia si Germania.

RoChin, importatorul unic al Great Wall, a intrat pe piata in februarie 2006 si face parte din grupul Alexandrion. Grupul cu capital grec e prezent in Romania din 1994 si e cunoscut pentru productia si distributia bauturilor alcoolice. Alexandrion mai are activitati in domeniul productiei si reciclarii hartiei, cat si in productia de piatra compozita din granit.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri