Grupul sud-coreean Hyundai Motor Co. este unul dintre potentialii clienti interesati de achizitionarea Chrysler, divizia DaimlerChrysler aflata in dificultate, a anuntat cotidianul britanic Sunday Times, citand surse neidentificate.

Conform articolului aparut in cotidianul britanic, Hyundai ar fi interesat de achizitia Chrysler, prin care ar castiga controlul asupra retelei de destributie in Statele Unite ale Americii a producatorului american.

Un purtator de cuvand al grupului sud-coreean a negat aceasta posibilitate, informeaza NewsIn. Surse familiare cu aceasta situatie au declarat vineri pentru Reuters ca General Motors se afla in discutii preliminare privind achizitia diviziei Chrysler sau a formarii unei aliante strategice cu o companie rivala, producatoare de automobile.

Cotidianul britanic The Sunday Times a anuntat ca banca de investitii americana JP Morgan isi va oferi serviciile de consiliere privind viitorului diviziei Chrysler, urmand a trimite in cursul acestei saptamani informatii potentialilor clienti, printre care se numara General Motors si Hyundai.

Dieter Zetsche, CEO al DaimlerChrysler, a anuntat in cursul saptamanii trecute ca va analiza toate optiunile privind filiala sa americana Chrysler, fiind luata in considerare chiar vinderea partiala sau totala a acesteia.

Precum grupurile Ford si General Motors, ceilalti doi mari producatori americani de automobile, Chrysler este profund afectat de concurenta producatorilor asiatici care acapareaza tot mai mult din piata americana.

In al treilea trimestru al 2006, Chrysler a inregistrat pierderi de 1,16 miliarde de euro, afectand profiturile constructorului Mercedes-Benz.

Potrivit analistilor, preluarea grupului Chrysler de catre GM risca sa complice eforturile de optimizare a activitatii ambelor companii, cu toate ca ar crea un gigant industrial cu o cota de aproape 40% din piata americana.

GM si DaimlerChrysler sunt implicate si intr-un joint venture cu BMW, pentru a dezvolta un sistem hibrid care va fi folosit la o viitoare versiune a masinii de teren Dodge Durango.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri