Vanzarile Romcar, reprezentantul marcii Ford in Romania, au crescut cu 61% in primele cinci luni fata de perioada similara a anului trecut, se arata intr-un comunicat al companiei.
“Ne-am propus un target de vanzari ambitios pentru acest an si suntem foarte multumiti de rezultatele inregistrate in primele cinci luni ale lui 2007. Cele 1.952 de unitati livrate in luna mai fac dovada folosirii eficiente a strategiilor de vanzare, postvanzare si marketing, pe care le adaptam in permanenta la dinamica pietei autohtone”, a declarat directorul general al Romcar, Catalin Gavra.

Cel mai vandut model ramane in continuare Fiesta, al carui numar de unitati vandute s-a dublat in primele cinci luni, ajungand la 2.514 de unitati. De asemenea, Ford Fusion a inregistrat o crestere de 187% fata de aceeasi perioada a anului trecut, apogeul vanzarilor fiind atins chiar in luna mai, cu 247 unitati.

In ceea ce priveste segmentul autovehiculelor comerciale medii, Ford Transit ramane in continuare lider. in primele cinci luni, Ford Transit a inregistrat o crestere de aproximativ 71% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Luna mai a adus un nou record pentru Ford, fiind livrate nu mai putin de 462 unitati Transit.

O pondere importanta de aproximativ 30% din totalul de 7.270 de unitati vandute in primele cinci luni ale anului, le-au constituit vanzarile de flota. Principalele modele asupra carora s-au oprit clientii de flote au fost Fiesta, Transit si Focus, un trend ascendent inregistrandu-se si in cazul modelului Ford Transit Connect.

Romcar estimeaza ca in acest an va vinde 17.000 de automobile in valoare totala de 220 milioane euro, dupa ce la sfarsitul anului trecut tinta de vanzari fusese stabilita la 15.000 de unitati. Daca importatorul isi va indeplini obiectivele, vanzarile din 2007 ar urma sa fie cu 30% mai mari decat in 2006, cand romanii au cumparat 12.844 de automobile noi Ford, in valoare de aproximativ 160 milioane euro. Se asteapta un aport important si din partea noilor modele, Ranger si in special Noul Ford Mondeo.

Romcar face parte din grupul tiriac Auto si este reprezentantul marcii Ford in Romania din anul 1992 si dispune de o retea de 26 de locatii in intreaga tara. Importatorul aduce pe piata romaneasca 13 modele Ford, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale usoare. Ford Motor Company este unul din liderii industriei mondiale de automobile, activitatile sale de productie si distributie desfasurandu-se pe mai mult de 200 de piete, pe sase continente.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri