Lamborghini a anuntat vanzari record pentru acest semestru, 1.343 de unitati gasindu-si proprietarul in aceasta perioada. Tradus in venituri asta inseamna o crestere de 50% si un total de 222 milioane de euro. Modelul cu cea mai mare crestere a vanzarilor a fost supersportiva Murcielago dotata cu motor V12.
Anuntul a fost facut cu ocazia publicarii rezultatelor interimare ale grupului Audi, ce detine marca italiana. Inca de la preluarea brand-ului italian de traditie, investitiile nemtilor si-au spus cuvantul, vanzarile crescand de la an la an. In 2002 s-a depasit bariera de 1.000 de unitati vandute, iar in 2006 a fost atins pragul de 2000 de unitati. Producatorul cu sediu in Sant'Agata Bolognese spera o imbunatatire considerabila a performantei de anul trecut, incurajati si de numarul mare de unitati vandute in acest semestru.

In perioada ianuarie – iunie 2007 cresterea a fost de 48,9% fata de cele 902 unitati comercializate in acelasi interval al anului trecut. Cel mai comercializat a fost Gallardo-ul cu propulsorul V10 de 5 litri. In acest semestru un numar de 1.052 clienti si-au ridicat cheile ravnitului model, fata de cei 749 care au intrat in posesie in semestrul intai al anului trecut. Cresterea surprinzatoare a vanzarilor acestui model este explicata de cererea noii versiuni Superleggera si de interesul constant pentru Spyder.

Performerul gamei este Murcielago, model ce a inregistrat vanzari aproape duble ajungand la 291 unitati pentru acest semestru. Revitalizarea a fost posibila datorita introducerii variantei “dopate” LP 640, propulsata de un motor V12 de 6,5 litri ce dezvolta 640 de cai putere. Versiunea este disponibila pe piata atat sub forma Coupe, cat si Spyder.

Veniturile din vanzari se ridica la 222 milioane de euro, cu 53,1% mai mult decat incasarile de 145 de milioane de euro inregistrate in prima jumatate a anului trecut. Aceste cresteri au fost posibile datorita majorarii numarului de dealerii cu 10% pentru a-si consolida pozitia pe pietele mature si pentru a patrunde pe cele emergente cum ar fi Rusia, China, Brazilia si India.

Concernul italian si-a atras laude din partea grupului mama Audi pentru standardele de activitate imbunatatite in fiecare an. Prosperitatea marcii se vede si in cresterea numarului de angajati. In cursul acestei luni, personalul care se ocupa de exclusiva marca se cifra la 941 de angajati, fata de 722 anul trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri