Productia modelului Logan in Iran este incetinita din cauza componentelor de slaba calitate pe care constructorul francez de automobile le cumpara de la furnizorii iranieni, potrivit oficialilor Renault citati de Thomson Financial.
Nu exista nicio problema de calitate legata de componentele pe care Renault le importa, iar compania spera sa recupereze decalajul, au precizat oficialii constructorului francez, potrivit NewsIn.

Potrivit acestora, Renault are probleme cu cinci dintre cei 45 de subcontractori iranieni. Constructorul francez a precizat luna trecuta ca a avut dificultati in ceea ce priveste productia modelului Logan in Iran, care pe piata locala poarta numele de Tondar-90.

Producatorii de stat iranieni Saipa si Iran Khodro - care fabrica Logan pentru Renault - au anuntat ca au construit 3.100, respectiv 2.000 de masini, iar pana acum au fost livrate 2.500, respectiv 1.600.

Liderii Renault au explicat ca cei 85.000 care au comandat modelul Tondar isi vor primi masinile pana la sfarsitul anului iranian, care se termina la 20 martie 2008.

Modelul Tondar este comercializat in Iran in trei versiuni, cu preturi cuprinse intre 6.750 si 8.600 euro.

Joint venture-ul dintre Renault si Pars, care reprezinta o investitie de 300 milioane de dolari, este controlat in proportie de 51% de Renault si in proportie de 49% de Aidco (Compania de Dezvoltare a Industriei Auto) - din care fac parte companiile Iran Khodro, SAIPA, Idro si o companie de stat care joaca rolul unei agentii de dezvoltare industriala.

Comercializarea variantei iraniene a Logan a inceput in luna martie a acestui an. Tondar-90 este produs in capitala Teheran de constructorii Iran Khodro si SAIPA, In jur de 60% dintre componente sunt produse local, insa e prevazut ca procentul sa ajunga la 80% pe termen mediu. Renault a investit 300 milioane euro pentru dotarea a 50 de furnizori locali, iar de la finalul acestui an motoarele vor fi produse in Iran, iar din primavara lui 2008 si cutiile de viteze pentru Loganul iranian vor fi produse local.

Iranul are 69 de milioane locuitori, iar numarul masinilor de pe sosele este undeva in jurul a 7 milioane. Vanzarile de automobile noi s-au triplat in ultimii cinci ani, iar in 2006 s-au apropiat de un milion de unitati.

SAIPA a fost infiintata in 1968, iar anul trecut a produs 505.000 automobile. Iran Khodro a intrat pe piata in 1962, iar anul trecut a produs aproape 514.000 de vehicule. Automobilele Renault au fost asamblate pentru prima oara in Iran in 1975 de catre producatorul SAIPA.

Iran este a saptea tara in care grupul Renault produce Logan, dupa Romania, Rusia, Maroc, Columbia, India si Brazilia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri