Producatorul japonez de automobile Toyota lucreaza la imbunatatirea autoturismelor sale hibrid, dezvoltand productia automobilelor electrice pentru viitorul apropiat, insa un oficial a declarat luni ca aceste vehicule nu vor contribui la reducerea emisiilor de CO2 din China, anunta Reuters, citat de NewsIn.
"In Franta, 80% din electricitate este produsa prin intermediul centralelor nucleare iar in cazul in care automobilele electrice le vor inlocui pe cele ce consuma combustibil fosil vom observa o reducere clara a emisiilor de CO2", a declarat un administrator al Toyota Motor Corp, TatehitoUeda.

"Dar in China electricitatea se obtine de pe urma arderii de carbune, asa ca aceasta tara nu este locul potrivit pentru autoturismele electrice", a declarat acesta in cadrul Nikkei International Automotive Conference ce a avut loc la Tokyo.

Compania Toyota a introdus asa numitul vehicul hibrid 'plug-in' (in care partea electrica a motorului poate fi incarcata prin intermediul retelei de energie) in Franta in parteneriat cu grupul EDF, urmand sa introduca aceasta tehnologie si in alte state.

Vehicului se bazeaza pe tehnologia Fuel Cell, insa Ueda a declarat ca o serie de probleme legate de acest model ar trebui rezolvate pentru a putea transforma proiectul intr-o tehnologie de masa, atat in ceea ce priveste infrastructura existenta cat si in ceea ce priveste autoturismele.

Intre timp, imbunatatirea consumului de carburanti la autoturisme va putea reduce emisiile. Programele software pot contribui la imbunatatirea constructiei vehiculelor si la reducerea consumului acestora, a declarat acesta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri