Volkswagen (VW) a afisat castiguri in crestere cu 40% in 2007 comparativ cu anul precedent, peste asteptari, a majorat dividendul si a estimat ca isi va imbunatati rezultatele financiare si in acest an, relateaza Reuters.
Reprezentantii Volkswagen au anuntat o crestere a profitului operational pana la 6,15 miliarde euro (9,34 miliarde dolari) in 2007, comparativ cu estimarile medii ale analistilor chestionati de Reuters, de 5,87 miliarde euro, si in crestere fata de castigurile de 4,38 miliarde euro de dinaintea deducerii cheltuielilor unice de anul trecut.

Marjele operationale ale Volkswagen au crescut pana la 5,6%, comparativ cu nivelul ajustat de 4,2% din 2006, in contextul in care veniturile grupului au crescut pana la aproape 109 miliarde euro.

Cotatia actiunilor Volkswagen a stagnat, in contextul scaderii cu 2,1% a indicelui principal al Bursei din Frankfurt, DAX.

Dupa ani intregi de concedieri dureroase, compania Volkswagen si-a extins agresiv cota de piata in Europa - unde obtine cea mai mare parte a profiturilor - mai ales pe seama concurentilor francezi si si-a intensificat, totodata, eforturile de a obtine o cota mai mare de piata in tari emergente precum Rusia sau India.

Cifra de afaceri impresionanta a Volkswagen a adus castiguri pentru actionarul majoritar al producatorului de automobile, Porsche, care vrea sa preia controlului celei mai mari companii producatoare auto din Europa, in conditiile in care Volkswagen intentioneaza sa depaseasca Toyota ca lider al industriei auto in urmatorii zece ani.

Castigurile de dinainte de impozitare ale Volkswagen au crescut pana la 6,54 miliarde euro in 2007, depasind tinta de 5,1 miliarde fixata initial pentru 2008, anuntata in iulie 2005, sub conducerea fostului director general, Bernd Pischetsrieder.

Conducerea Volkswagen a propus actionarilor un dividend de 1,80 euro/actiune aferent profitului din 2007, in crestere de la 1,25 euro/actiune pentru 2006, cand profitul net a fost de 4,12 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri