Fiat se afla in discutii cu producatorii de masini din SUA pentru impartirea facilitatilor de fabricare a automobilelor Alfa Romeo si a camioanelor Iveco, a declarat CEO-ul companiei, pentru Financial Times.
Prin aceasta miscare, Fiat poate economisi mai multi bani, dat find faptul ca producatorul italian de automobile este afectat, in prezent, de puterea pe care o are moneda euro in fata dolarului american. Euro s-a apreciat cu 0,7% in timpul sedintei de ieri, pana la 1,5735 dolari/euro.

Fiat realizeaza intoarcerea brandului Alfa Romeo in Statele Unite, dupa ce, in 1995, automobilul a incetat sa mai fie produs pe continentul american, potrivit Autonews.

Alfa Romeo va incepe sa distribuie si sa vanda masini in SUA incepand cu anul urmator, absorbind pierderile, pana Fiat va incepe productia de automobile in parteneriat cu un alt producator de masini, scrie Financial Times. “Pot suporta pierderi initiale, atata timp cat stiu ca vom produce, in viitor, indeajuns de mult”, a declarat Sergio Marchionne, CEO-ul Fiat.

“Dintotdeauna am fost de parere ca trebuie sa producem in America”, a afirmat Marchionne. Totodata, acesta a adaugat ca planuieste sa inceapa producerea masinilor Alfa Romeo in America de Nord in 2011 sau 2012.

De asemenea, Fiat se afla in negocieri cu cel mai mare producator de automobile din Statele Unite, General Motors, pentru fabricarea modelului Alfa Romeo.

Fiat urmareste sa treaca linia de productie a camioanelor Iveco in segmentul American si sa relanseze modelul Fiat 500, a mai spus Marchionne.

Fiat detine Alfa Romeo din 1986 si nu a mai exportat acest model, in Statele Unite, din 1995. General Motors a detinut o parte din actiunile companiei pana in anul 2005, cand a refuzat sa cumpere Fiat, drept pentru care au platit acestora 2 miliarde de dolari (1,2 miliarde euro), ca penalitate, reporteaza Autonews.

Seful Fiat si-am exprimat interesul pe care il are in a lucra cu Tata Motors, dupa ce acesta va finaliza preluarea automobilelor Jaguar si Land Rover, ale Ford Motors, conform Financial Times.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri