General Motors Corp a afisat pierderi in primul trimestru din 2008 din cauza unei greve costisitoare a muncitorilor - ceea ce a scazut nivelul cererii pentru cele mai profitabile vehicule si a unor costuri legate de foste subsidiare care s-au confruntat cu dificultati.
GM, ale carui actiuni s-au apreciat cu aproape 4% in predeschidere, a inregistrat, de asemenea, cheltuieli in valoare de 1,45 miliarde dolari pentru investitia in compania financiara GMAC si o pierdere de 731 milioane dolari din expunerea la falimentul furnizorului de piese auto, fosta subsidiara, Delphi Corp.

Ingreunat de aceste cheltuieli, General Motors a afisat o pierdere neta de 3,25 miliarde dolari, adica 5,74 dolari/ actiune, fata de un profit de 62 milioane dolari, adica 11 centi/actiune, cat inregistrase in aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile au coborat la 42,7 miliarde dolari, de la 43,4 miliarde dolari.

Excluzand elementele exceptionale, GM a afisat o pierdere trimestriala de 350 milioane dolari, adica 62 centi/actiune, o pierdere mai mica decat estimasera analistii.

Estimarile medii ale analistilor erau pentru o pierdere de 1,67 dolari/actiune, inaintea elementelor unice.

Directorul financiar al GM, Ray Young, considera ca, probabil, analistii au subestimat vanzarile solide ale General Motors de pe pietele emergente si progresul pe care l-a inregistrat in reducerea costurilor din America de Nord.

Actiunile General Motors s-au apreciat cu 6% in predeschidere. Actiunile s-au depreciat cu aproape 15% de la inceputul anului, pe fondul dovezilor concludente asupra dificultatilor cu care se confrunta cel mai important producator auto din Statele Unite.

Vanzarile la nivel global ale GM au scazut cu aproape 1%, la 2,25 milioane vehicule in primul trimestru, coborand la o distanta semnificativa fata de concurentul sau Toyota Motor Corp, care a afisat o crestere de aproape 3%, pana la 2,41 milioane vehicule.

GM a fost supus presiunilor generate de greva United Auto Workers impotriva Axle&Manufacturing Holdings Inc, cu sediul in Detroit, un furnizor important pentru General Motors.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri