Furnizorul austriac din industria auto, Hirschmann Automotive, a deschis o fabrica in Parcul Industrial Mures, in care a investit 5 milioane de euro, potrivit NewsIn.
Pana la sfarsitul acestui an, Hirschmann Romania va oferi 500 de locuri de munca in aceasta fabrica si 700 in prima jumatate a anului viitor, a declarat Volker Buth, CEO al companiei. In acest moment sunt angajati 350 de muncitori.

In Mures se vor produce cablaje auto pentru sisteme de asistenta pentru parcare (senzori de parcare).

„Cu cele doua fabrici deschise, in Romania (Mures) si in Cehia (la Vsetin), furnizorul international Hirschmann Automotive detine doua puteri importante in industria auto din estul Europei. Sediul central din Rankweil, Austria, va deveni si mai puternic in domeniul tehnologiei si dezvoltarii”, a declarat Volker Buth.

Oficialul companiei a facut referiri si la situatia economica a Romaniei in context european, dar s-a declarat nemultumit ca, desi intentioneaza sa transporte angajatii la locul de munca, nu are cu ce.

“Uniunea Europeana a pus la dispozitia Romaniei sume substantiale de bani din diverse fonduri, cu care urmeaza sa fie promovate investitiile din diferite ramuri ale economiei. Din pacate nu exista inca directive pentru acordarea mijloacelor de transport relevante pentru compania Hirschmann, prin urmare s-ar putea sa trebuiasca sa ne desfasuram proiectele de largire fara mijloace de transport. Daca s-ar grabi procedura de elaborare a directivelor, investitiile in Romania ar cunoaste o dinamica mai accentuata”, a punctat Buth.

Acesta si-a exprimat si anumite ingrijorari legate de politica salariala a concurentei.

“Suntem intr-o anume privinta ingrijorati si din cauza noii reglementari a salarizarii de la producatorul de automobile Dacia. Putem doar spera ca aceasta conventie se va rasfrange doar la Dacia si nu va constitui un precedent si pentru altii. Altfel, puterea de a face fata concurentei pe care o are fabrica din Romania ar avea de suferit in mod considerabil. In afara de aceasta, in cazul maririlor salariale mai exista si pericolul inflatiei, care poate scapa de sub control”, a precizat oficialul companiei.

In prezent, compania Hirschmann Automotive are 1.480 de angajati in cele trei tari unde are deschise fabrici (Austria, Cehia si Romania). In anul 2007 profitul companiei a fost de 110 milioane de euro, in crestere cu 17% fata de anul precedent. In acest an investitiile companiei se ridica la 17 milioane de euro. Compania colaboreaza cu importanti producatori auto din lume precum BMW, Chrysler-Daimler, Ford, Fiat Iveco.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri