Guvernul Spaniei doreste sa aiba un milion de masini electrice pe soselele tarii pana in 2014, ca parte a unui plan de reducere a consumului de energie si de a scapa de dependenta de importurile costisitoare, a declarat, ministrul Industriei,Miguel Sebastian, potrivit Automotive News.
Sebastian a spus recent ca guvernul planuieste sa reduca consumul de energie cu 10% peste doi ani pentru a salva 5 miliarde de euro anual intrucat pretul petrolului creste, iar Spania trece printr-o scadere economica.

Planul va costa 245 de milioane de euro i conine 31 de masuri, inclusiv o int de a reduce viteza cu pân la 20 de procente.

Guvernul spaniol a incercat sa reduca importul de petrol. Sebastian a spus ca dependenta Spaniei de importurile de combustibili fosili au costat tara 17 miliarde de euro in ultimul an.

Spania a importat anul trecut o cantitate mare de petrol i gaze naturale de 57,5 milioane de tone (421 de milioane de barili), potrivit institutiei care se ocupa cu rezervele statului, CORES.

La începutul acestui an, compania de distribuie Enagas a estimat pentru 2008 un consum in Spania in crestere cu 10,1 % la 449.580 gigawatt-or (aproximativ 43 de miliarde de metri cubi).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri