Noul crossover Qashqai+2, modelul cu 7 locuri produs la uzina Nissan din Sunderland, va fi comercializat in Romania la sfarsitul anului, potrivit Renault Nissan Romania.
Noul model cu 7 locuri conceput si proiectat in Europa a fost lansat luna trecuta la British International Motor Show.

Qashqai+2 este al cincilea vehicul produs la Sunderland, Marea Britanie, in ultimii cinci ani. Iar la inceputul acestui an, Carlos Ghosn, CEO si Presedinte Nissan, a confirmat ca un al saselea model, un nou crossover compact, va fi produs la Sunderland in 2010.

Vanzarile europene de Qashqai cu 5 locuri au atins in prezent 235.000 de unitati de la lansarea sa in martie 2007.

Productia acestei noi versiuni a permis crearea in luna iunie a 850 de noi posturi la Sunderland.

Impreuna, Qashqai si Qashqai+2 reprezinta o investitie de 223 de milioane de lire sterline, aceasta acoperind cheltuielile de proiectare, cercetare si dezvoltare, furnizori de utilaje si pregatirea fabricii.

”In total, ne asteptam ca obiectivul nostru de productie pentru ambele versiuni de Qashqai sa se situeze in jurul a 270.000 de autoturisme in cursul anului financiar 2008, dar bineinteles ca rezultatul va depinde de piata. Acest nivel de volum va contribui la un alt record, acela de productie anuala, la uzina de la Sunderland, cu un rezultat de aproximativ 450.000 de vehicule”, a declarat Trevor Mann, Senior Vice-President de fabricatie pentru Europa.

Uzina Sunderland a fost infiintata in anul 1984 si reprezinta o investitie de peste 2,44 miliarde de lire sterline. Volumul total de la inceputul productiei pana in prezent este de peste 4,8 milioane de unitati.
Sunderland are in prezent 5.000 de angajati.

Uzina Nissan din Marea Britanie a produs anul trecut 350.960 de unitati, din care 164.133 de unitati Qashqai, 92.678 de unitati Note, 88.533 de unitati Micra si 5.616 de unitati Micra C+C.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri