Problemele de pe pietele auto mondiale din ultimul trimestru al anului trecut au coborat vanzarile de automobile marca Mercedes cu 5,4% in 2008, potrivit datelor publicate de grupul Daimler, detinatorul marcii.
Scaderea semnificativa, cu 18%, a vanzarilor din decembrie a limitat vanzarile anuale la 1,12 milioane de unitati, statistici care apropie situatia Mercedes de cea a marcii concurente Audi, detinuta de Volkswagen.

Totusi, cererea ar putea fi sustinuta in acest an de un model pentru publicul larg din Clasa E, ce ar putea fi lansat saptamana viitoare la Salonul Auto de la Detroit, potrivit NewsIn.

In schimb, mini-automobilele Smart produse de Daimler, cu emisii scazute, au inregistrat anul trecut o crestere a vanzarilor cu 34%, la 134.800 unitati, datorita cererii bune din Statele Unite, care a devenit a treia piata de desfacere pentru aceasta marca, dupa Italia si Germania.

Insa segmentul Smart nu a putut compensa evolutia mai slaba a vanzarilor de automobile marca Mercedes, mult mai importanta pentru grup, vanzarile totale de autovehicule ale diviziei premium Mercedes-Benz coborand cu 2,3% anul trecut, la 1,26 milioane de automobile.

Vanzarile marcii de lux Maybach a grupului Daimler au scazut anul trecut la 300 de unitati, de la circa 400 in 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri