Organizatorii au anulat anul acesta Salonul Auto de la Barcelona, dupa ce mai multi producatori auto s-au retras de la eveniment din cauza crizei economice, potrivit Automotive News Europe.
Salonul Auto de la Barcelona si cel de la Bucuresti sunt pana in prezent singurele evenimente auto din Europa care nu se mai tin.

Asociatia Constructorilor Auto din Spania (ANFAC) a decis sa inchida Salonul Auto din Barcelona din cauza lipsei de interes a fabricantilor de masini, care au anuntat ca nu vor participa.

Salonul Auto de la Barcelona trebuia sa aiba loc in perioada 9 Mai – 17 Mai.

General Motors, Peugeot, Citroen si Nissan sunt printre constructorii auto care au decis sa nu fie prezenti la Barcelona.

Evenimentul auto se desfasoara in fiecare an, alternativ in Barcelona si Madrid.

Vanzarile de masini noi in Spania au scazut cu 28,1% in 2008, la 1,16 milioane de unitati, fiind cel mai mic nivel din ultimii 10 ani.

“Vanzarile de masini noi au scazut luna aceasta cu 40%”, a spus presedintele ANFAC, Francisco Javier Garcia Sanz.

Garcia Sanz estimeaza vanzari in scadere cu 23% in Spania anul acesta, la 900.000 de unitati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri