General Motors Corp. si Chrysler LLC ar putea fi fortate de guvernul american sa intre in faliment, pentru a asigura rambursarea unor imprumuturi federale de 17,4 miliarde dolari, masura care, sustin reprezentantii grupurilor, ar duce la distrugerea acestora, relateaza Bloomberg, citat de NewsIn.
Contribuabilii americani au in prezent o prioritate mai mica decat creditorii anteriori, printre care Citigroup Inc., JPMorgan Chase & Co. si Goldman Sachs Group Inc., potrivit acordurilor de creditare publicate pe pagina de internet a Trezoreriei. Guvernul a angajat o firma de avocatura pentru a stabili ordinea de rambursare, au declarat saptamana trecuta doua surse avizate.

Oficialii federali nu au reusit sa obtina acordul de a schimba pozitia companiilor in ordinea de rambursare, astfel ca au optiunea de a forta companiile sa isi declare falimentul, ca o conditie pentru continuarea ajutoarelor de la stat.

Guvernul ar finanta falimentul cu un asa-numit credit DIP, un statut ce ofera guvernului prioritate in fata altor creditori, a declarat Don Workman, partner in cadrul Baker & Hostetler LLP.

"In prezent au loc negocieri, pentru a ajunge la un acord", a mai spus Workman. "In cazul in care nu se va ajunge la o intelegere, vor spune ca sunt siguri ca judecatorul le va permite sa fie primii in ordinea rambursarii".

Ambii constructori auto au respins cererile de a se reorganiza sub protectia legii falimentului, spunand ca masurile ar speria cumparatorii si ar duce la lichidare. General Motors si Chrysler au ca termen limita data de 17 februarie pentru a da dovada de progrese intr-un plan realizat in cadrul programului de salvare din Statele Unite.

Companiile trebuie sa reduca nivelul costurilor de munca si sa arate cum vor rambursa ajutoarele primite pana luna viitoare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri